Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών 20 ΓΕΝΑΡΗ 2011

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που μετατρέπει την υγεία σε προνόμιο για λίγους και πεδίο επιχειρηματικής δράσης!

Η υγεία είναι βασικό δικαίωμα για όλο το λαό Όχι άλλα βάρη στις πλάτες του λαού. Μαζί με την  ανεργία, τη φτώχεια  την ακρίβεια, το τσάκισμα των  μισθών και των συντάξεων, η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο, που φέρνει, δίνει τελειωτικό σε ότι έχει απομείνει από την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προχωράει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας.


Μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα πολυατρεία των ασφαλιστικών ταμείων - που εντάσσονται στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υγείας - σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς και στα ασφαλιστικά ταμεία, με κριτήριο τα έσοδα και τα κέρδη. Δηλαδή, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό να εξυπηρετούνται όσο το δυνατό περισσότεροι ασθενείς – «πελάτες».
 Κλείνουν δεκάδες πολυατρεία του ΙΚΑ, ενώ ετοιμάζουν και το κλείσιμο νοσοκομείων. Περιορίζουν την περίθαλψη των ανασφάλιστων - απόρων σε 6 νοσοκομεία. Θα τους χορηγούνται αποκλειστικά αντίγραφα φάρμακα - με οικονομικά και όχι επιστημονικά κριτήρια και γι’ αυτό είναι επικίνδυνο.  Αυξήθηκε το εισιτήριο στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία στα 5 ευρώ και γίνεται προσπάθεια να επεκταθεί και στα Επείγοντα (π.χ. Ευαγγελισμός), με προοπτική παραπέρα αύξησης. Γίνεται υποχρεωτική η συνταγογράφηση αντιγράφων φαρμάκων σε ποσοστό 50% στα νοσοκομεία. Ανοίγει ο δρόμος για συγχώνευση – κλείσιμο νοσοκομείων.
Με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία – Πρόνοια, μεγαλώνουν οι ήδη τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υγειονομικά υλικά. Ενοποιούνται προς τα κάτω οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, στο επίπεδο ενός «βασικού πακέτου» προνοιακού χαρακτήρα.
Ιδιωτικοποιούνται υπηρεσίες των νοσοκομείων. Δίνονται μεγαλύτερες δυνατότητες επέκτασης των ιδιωτικών κλινικών. Θεσμοθετείται η πληρωμή των ασθενών προς τα νοσοκομεία μέσω πιστωτικών καρτών και ο δανεισμός νοσοκομείων από τις τράπεζες για να εξοφλούν τα χρέη τους.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως τα μέτρα αυτά τα παίρνει γιατί υπάρχει κρίση ή για νοικοκύρεμα ή για καλύτερες παροχές. Τα μέτρα αυτά τα είχαν σχεδιάσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πολλά χρόνια πριν και θα ισχύουν και μετά τη κρίση. Η αλήθεια είναι ότι θέλει να εξασφαλίσει νέα κέρδη στους επιχειρηματίες, που κάνουν χρυσές δουλειές από την εμπορευματοποίηση της υγείας. Η συζήτηση για τις σπατάλες έχει σκοπό να μειώσει παροχές θεωρώντας τες κόστος  και να αφήσει στο απυρόβλητο τα τεράστια νόμιμα κέρδη των μονοπωλίων στο τομέα της υγείας. 
Για αυτό, αυξάνει τα χαράτσια στα εξωτερικά ιατρεία και αφαιρεί φάρμακα και εξετάσεις από την ασφαλιστική κάλυψη. Ρυθμίζει την εξόφληση των υπερτιμολογημένων προμηθειών των 5 δισ. ευρώ στους προμηθευτές. Επιδοτεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες με 17 δις ευρώ με τον ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο. Δίνει νέο πακέτο 25 δις ευρώ στις τράπεζες.
Σύμμαχοι της κυβέρνησης είναι οι πλειοψηφίες σε ΠΟΕΔΗΝ - ΑΔΕΔΥ – ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ -ΠΟΥΓΙΚΑ - ΠΟΣΕΙΚΑ κλπ. Συμφωνούν με την λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις. Υπερασπίζονται το Πολυνομοσχέδιο, ασκώντας κριτική σε δευτερεύουσες πλευρές. Αρνούνται την μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Γυρίστε τους τη πλάτη! Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ


Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση που θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους και θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Έχουν πληρώσει με το παραπάνω οι εργαζόμενοι. Είναι οι παραγωγοί  όλου του πλούτου και δικαιούνται τη πλήρη ικανοποίηση των αναγκών τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


●    Να καταργηθούν οι πληρωμές και οι ασφαλιστικές εισφορές στο κλάδο υγείας.
●    Μαζικές προσλήψεις μόνιμων και αποκλειστικής απασχόλησης εργαζομένων. 
●    Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών-συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου