Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ο. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ

Το Ν.Σ. Πιερίας της ΚΝΕ  χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα που κάνουν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου- Λυκείου. Η διαχρονική πολιτική της υποχρηματοδότησης της παιδείας από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και μετατροπή από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., είναι η αιτία για τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία.


Σήμερα ο αγώνας για αποκλειστική δημόσια δωρεάν παιδεία, πρέπει να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά, και να γίνει υπόθεση του ίδιου του εργατικού λαϊκού κινήματος, που πρέπει να αγωνιστεί και να διεκδικήσει μια παιδεία των κοινωνικών λαϊκών αναγκών.
Η ΚΝΕ δεν δείχνει καμία ανοχή στην υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας, της παιδείας της αγοράς, της παιδείας των επιχειρήσεων, θα αντιπαλέψει με όρους αντεπίθεσης αυτές τις πολιτικές, που συνδιαμορφώνουν τα επιτελεία των βρυξελλών μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.   
Είναι πρόκληση η εντολή της κυβέρνησης προς τις σχολικές επιτροπές (τα ταμεία των σχολείων μας) να περιορίσουν τις δαπάνες (!) τους… Ταυτόχρονα μέσα από τον προϋπολογισμό για το 2011 η κυβέρνηση μειώνει 21,9% (2 δις περίπου) σε σχέση και με τον περσινό προϋπολογισμό, τα λεφτά για την Παιδεία!
Ούτε ένα € για την μόρφωση μας !!
Καμία αναμονή! Οργάνωση του αγώνα σε κάθε σχολείο!

Σήμερα που εμείς και οι γονείς μας υποφέρουμε, δεν υπάρχουν περιθώρια για να «βρει την άκρη» ο καθένας μόνος του!
Σήμερα που τα αντιλαϊκά μέτρα μας αγγίζουν όλους, είναι υποχρέωση μας να σηκώσουμε όλοι μαζί το ανάστημα μας!
Κανένας μαθητής μόνος του! Όλοι μαθητές μαζί!
Οι μαθητές δεν πρέπει να κλείνουμε τον αγώνα μας στους τέσσερις τοίχους των σχολείων μας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι και προβλήματα των εργαζόμενων γονιών μας, της κάθε εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς μας  αφορούν κι εμάς που βιώνουμε μαζί τους τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.
Μαζί με τους εργαζόμενους, τους μικρούς καταστηματάρχες, τους φτωχούς αγρότες έχουμε κοινά βάσανα, κοινά συμφέροντα, άρα πρέπει να οργανώνουμε και κοινούς αγώνες.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ 15ΜΕΛΕΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου