Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Στη γνωστή τακτική του εκβιασμού και εκφοβισμού προχώρησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως γνήσιο αστικό κόμμα για να κάμψει τους αγώνες των εργαζομένων, γενικότερα του λαού της χώρας μας, ενάντια στον αποκλεισμό από τα διόδια και τα δυσβάσταχτα χαράτσια που συνεχώς αυξάνονται.
Ο νέος εκβιασμός της κυβέρνησης θα πέσει στο κενό και οι αγώνες του λαού μας κατά των διοδίων θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα με περισσότερο πείσμα και δυναμική μέχρι τη κατάργηση όλων των διοδίων.



Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ – ΛΑΟΣ – Ε.Ε – ΔΝΤ για να προστατεύσουν και να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους οι  επιχειρηματικοί όμιλοι. Η αγανάκτηση του λαού της χώρας μας για τα επιβαλλόμενα χαράτσια και τη πολιορκία από τα διόδια είναι δικαιολογημένη. Ο αγώνας αυτός πρέπει να ενιαιοποιηθεί και να αμφισβητεί τη πολιτική που βγάζει στο σφυρί τη περιουσία του Ελληνικού λαού ( λιμάνια, δρόμους, αεροδρόμια, αμυντική βιομηχανία, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες), τομείς στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας. Να ενιαιοποιηθεί με τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις απολύσεις, το πετσόκομμα των εργασιακών μισθολογικών δικαιωμάτων, την ανεργία, τη φτώχεια, την εμπορευματοποίηση της υγείας – παιδείας – πρόνοιας. Μόνο αυτός ο αγώνας μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, να μαχητικοποιήσει, να αφυπνίσει αγωνιστικά, να έχει διάρκεια και αντοχή, να δρομολογήσει θετικές εξελίξεις για το λαό. Ένα τέτοιο κίνημα πρέπει να έχει πόδια στους χώρους δουλειάς, στη συνοικία, στις σχολές, στα σχολεία, δηλαδή στις πραγματικές οργανώσεις του λαού και της νεολαίας μας.

Σε αυτή τη κατεύθυνση παλεύουν οι κομμουνιστές μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ που αποτελούν πόλοι συσπείρωσης ευρύτερων εργατικών λαϊκών δυνάμεων με ταξικό αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό. Παλεύουν σταθερά και όχι αποσπασματικά, δημιουργούν καθημερινά μέτωπα αντίστασης και πάλης ενάντια στη πολιτική των μονοπωλίων, την Ε.Ε, άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως το ΔΝΤ που υπονομεύουν και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας μας με αρνητικές συνέπειες για το λαό. Οι ταξικές αντιμονοπωλιακές δυνάμεις προβάλλουν αιτήματα και απαιτήσεις παίρνοντας υπόψη τις σύγχρονες λαϊκές κοινωνικές ανάγκες που είναι σε αντιδιαστολή και έρχονται σε σύγκρουση με τη στρατηγική της καπιταλιστικής ανάπτυξης που αποθεώνει σήμερα το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, κόμμα Μπακογιάννης σαν μονόδρομο. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να φοβίσει να ανοίξει μια χαραμάδα λαϊκής αισιοδοξίας και φιλολαϊκής προοπτικής για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων.

Σήμερα βαρόνοι των media, αστικό πολιτικό προσωπικό, προσπαθούν να χειραγωγήσουν και να ενσωματώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις του κόσμου. Προβάλλουν δήθεν επιτροπές πολιτών, <<εθελοντικές>> οργανώσεις που στο όνομα του ακομμάτιστου, που αυτό πρακτικά σημαίνει έξω οι κομμουνιστές και οι ταξικές δυνάμεις, προσπαθούν να πατρονάρουν ένα κίνημα που πλαισιώνεται από στελέχη του δικομματικού μπλοκ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Εξωραΐζουν τη κυρίαρχη πολιτική που ξεπουλάει τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο όπως γίνεται με τους δρόμους και έρχονται μετά με το προσωπείο του << αγωνιστή >> και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους. Ένα τέτοιο κίνημα τους βολεύει, γιατί αφήνει στο απυρόβλητο τη στρατηγική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Από κοντά και ο ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ και νεόκοποι
<< αριστεροί >> τύπου Κουβέλη για να συμπληρώσουν το πάζλ του εξωραϊσμού της κυρίαρχης πολιτικής. Οι επιτροπές αυτές που καλούν τον κόσμο έτσι γενικά σε αγώνα δεν παρουσιάζουν κάποιο πολιτικό πλαίσιο ή συγκεκριμένα αιτήματα. Δημιουργούν σύγχυση, αποπροσανατολίζουν τον κόσμο που έχει διάθεση να αγωνιστεί. Καλούν τον κόσμο με ατομικές πρωτοβουλίες να αντιπαλέψουν τα προβλήματα των διοδίων χωρίς να θίγουν το βασικό που είναι η ιδιωτικοποίηση των δρόμων από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ.

Το συνεπές ταξικό, αντιμονοπωλιακό κίνημα θα κλιμακώσει τη δράση του ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής, αντιδραστικής πολιτικής. Καλεί τον κόσμο να κάνει πραγματικά δικό του τον αγώνα ενάντια σε όλα τα διόδια ανοίγοντας τη συζήτηση στους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες, στα σχολεία, στις σχολές. Να υιοθετήσουν πλαίσιο και αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες κοινωνικές τους ανάγκες ώστε ο αγώνας να ανοίγει δρόμο για φιλολαϊκές εξελίξεις. Αιτήματα όπως κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, στο πετρέλαιο ή αιτήματα κατά των αυξήσεων των τιμών στα εισιτήρια, στη ΔΕΗ, στα καύσιμα πρέπει να υιοθετηθούν με αυτό όπως η κατάργηση όλων των διοδίων. Στις σημερινές συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης αυτά τα αιτήματα αποτελούν πραγματικά φιλολαϊκό ανάχωμα και δημιουργούν τις προϋποθέσεις να δράσει ο λαός δημιουργικά, αποτελεσματικά βάζοντας στο επίκεντρο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής τις ανάγκες και τα δικαιώματά του.

Σαββίδης Παναγιώτης
Γραμματέας Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου