Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου

Προς: Την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής κ.Μπιρμπίλη

ΘΕΜΑ: Άρση χαρακτηρισμού ζώνης υψηλής Παραγωγικότητας

Με το ΠΔ 31.1.90 (ΦΕΚ 87Δ/90Καθορισμός Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.) κατωτάτου ορίου κατάτμησης και λοιπών όρων και περιορι¬σμών δόμησης στην εκτός εγκεκριμένου σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών προϋφισταμένου του έτους 1923 περιοχή του Δήμου Λιτόχωρου (Ν.Πιερίας) η περιοχή από το Βαρικό Λιτοχώρου έως την Πλάκα Λιτοχώρου, χαρακτηρίστηκε ως ζώνη υψηλής παραγωγικότητας.


Επειδή η περιοχή αυτή παρουσιάζει τουριστικό ενδιαφέρον και η υπόγεια στάθμη των υδάτων είναι υψηλή με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η γονιμότητα του εδάφους η Νομαρχιακή Επιτροπή Χωροταξίας κι Περιβάλλοντος Πιερίας σύμφωνα με την αριθ.06/200/10-1-2006 διατύπωσε σύμφωνη άποψη με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λιτοχώρου για την άρση του χαρακτηρισμού ως ζώνης Υψηλής Παραγωγικότητας σε ζώνη μικτής χρήσης.

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως ζώνης Υψηλής Παραγωγικότητας η εφορία προσδιορίζει την φορολογική αξία των αγροτεμαχίων με την αντικειμενική αξία οικοπέδων.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ

Ερωτάται η αρμόδια υπουργός:
-Προτίθεται να προχωρήσει σε άρση του χαρακτηρισμού από ζώνη Υψηλής Παραγωγικότητας σε μικτής χρήσης για τη συγκεκριμένη περιοχή;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κουκοδήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου