Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΑΣΘ Χ. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Επιστολή στον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με την αύξηση των τιμολογίων στα εισιτήρια.
Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης επισημαίνει ότι η αναπροσαρμογή των τιμολογίων στα εισιτήρια πραγματοποιείται σε μια «πρωτοφανή και εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία την οποία βιώνει ο ελληνικός λαός» και ζητά από τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ την άμεση επανεξέταση του θέματος, «λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του επιβατικού κοινού, δηλαδή των «πελατών» του ΟΑΣΘ, είναι πολίτες χαμηλών εισοδημάτων (συνταξιούχοι, φοιτητές κ.ά.)».


Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:


«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Αναγνωρίζω το τεράστιο κοινωνικό έργο του Ο.Α.Σ.Θ. και αντιλαμβάνομαι τις αιτίες που οδηγούν στην ανάγκη για αναπροσαρμογή των τιμολογίων στα εισιτήρια.
 Ωστόσο, η πρωτοφανής και εξαιρετικά δυσμενής οικονομική συγκυρία την οποία βιώνει ο ελληνικός λαός, η οποία μάλιστα έγινε ακόμη δυσμενέστερη το τελευταίο δίμηνο, επιβάλλει αποφάσεις απόλυτα εναρμονισμένες με την κοινωνική αποστολή του Οργανισμού. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί επιβάλλεται να ανταποκριθούν στον κοινωφελή χαρακτήρα τους προβαίνοντας ακόμη και σε μειώσεις του κόστους παροχής υπηρεσιών. Ήδη, όπως γνωρίζετε, κάθε απόφαση για ανατιμήσεις (εισιτήρια λεωφορείων, διόδια, ΔΕΗ κ.ά.), προκαλεί ευθύς εξαρχής πάρα πολλές κοινωνικές αντιδράσεις.
Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να επανεξετάσετε άμεσα το θέμα λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του επιβατικού κοινού, δηλαδή των «πελατών» του ΟΑΣΘ, είναι πολίτες χαμηλών εισοδημάτων (συνταξιούχοι, φοιτητές κ.ά.).

 Με εκτίμηση,
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου