Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Επιστολή στο Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γ. Παπαθανασίου έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με την πρόθεση του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη να δωρίσει στο Δήμο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, προκειμένου να τοποθετηθεί στην είσοδο της πόλης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:



«Κύριε Δήμαρχε,

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης με ενημέρωσε για την πρόθεση του να δωρίσει στο Δήμο σας άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, προκειμένου να τοποθετηθεί στην είσοδο της πόλης, ως φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης στον Πρώτο των Ελλήνων.
Σε μια περίοδο που οι προκλήσεις των γειτόνων μας αναμένονται να κορυφωθούν, με την τοποθέτηση ενός τεραστίων διαστάσεων αγάλματος του συμβόλου του Μακεδονικού Ελληνισμού στο κέντρο των Σκοπίων, καλούμαστε να θωρακίσουμε, να προστατέψουμε και αναδείξουμε την ιστορική αλήθεια, που τόσο βάναυσα καταστρατηγείται από τους αδιάλλακτους γείτονες μας.
Στο πλαίσιο αυτό, σας καλώ να εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή την ευγενική, γεμάτη εθνική ευαισθησία, προσφορά του κ. Καρατζαφέρη, ώστε η Μακεδονική γη να αποκτήσει στο βουνό των Θεών ένα ακόμη σημείο αναφοράς, που θα υπενθυμίζει, σε φίλους και εχθρούς, πως δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε την υποστολή της Μακεδονίας μας από τον ιστό της Ελλάδας, πως δεν ξεχνάμε την πλούσια ιστορία μας

Με εκτίμηση,
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Παναγιώτης  Χ. Ψωμιάδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου