Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ-ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Σχετικά με τον νέο αναπτυξιακό – επενδυτικό νόμο που πρόκειται να εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και επενδύσεις, όταν εν έτει 2011 χαρακτηρίζουμε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας ως ‘‘παραμεθόριες περιοχές’’. Όταν οι βαλκανικές χώρες αποτελούν ήδη μέλη ή διασυνδεδεμένα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αδιανόητο να υποβάλλουμε τους υποψήφιους επενδυτές σε πρόσθετες και εξαιρετικά εξειδικευμένες διατυπώσεις, ουσιαστικά αποτρέποντάς την έλευσή τους στον τόπο μας.
Ας πάψουμε να βγάζουμε τα μάτια μας με τα χέρια μας, εμμένοντας σε αναχρονιστικούς χαρακτηρισμούς. Είμαστε υπέρ του αναπτυξιακού – επενδυτικού νόμου, όμως καλώ την κυβέρνηση να άρει τον απαράδεκτο αυτό χαρακτηρισμό και να μην προχωρήσει σε ένα νόμο που αντί να προσελκύει θα αποθαρρύνει κάθε υποψήφιο επενδυτή και θα καταδικάζει οριστικά και αμετάκλητα την περιοχή μας σε οικονομικό μαρασμό.
Καλώ τους βουλευτές όλων των κομμάτων να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για να αποτρέψουμε μια τέτοια αρνητική εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου