Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Ανοιχτή πρόσκληση για ουσιαστική συνεννόηση από την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Για μία αυτοδιοίκηση στην υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων, στην πάλη ενάντια στις κυρίαρχες δυνάμεις του μονόδρομου Ε.Ε. - ΔΝΤ
Το τελευταίο διάστημα εξαπολύεται μία άνευ προηγουμένου επίθεση σε ότι κατόρθωσαν να κατακτήσουν οι εργαζόμενοι τον τελευταίο αιώνα. Επίθεση στην εργασία, στο μεροκάματο, στην ασφάλιση, στην πρόνοια, στα δημοκρατικά δικαιώματα. Μία κατ' ουσίαν κηδεμονευόμενη από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. κυβέρνηση η οποία κάνει πράξη με τη μέγιστη αυταρχικότητα τις πιο μύχιες σκέψεις της ντόπιας αστικής τάξης, των τραπεζιτών και των διεθνών κερδοσκοπικών κύκλων. Απέναντι σε αυτή την κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, πολιτική  που υποστηρίζεται από το ΛΑΟΣ και τη Νέα Δημοκρατία,  μόνο η συντεταγμένη πάλη του λαού μπορεί να απαντήσει. Συντεταγμένη πάλη που  περνάει και θα βρει πολιτική έκφραση και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη.
Σε αυτή την κατεύθυνση η “Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης” καλεί, με επίγνωση της ιδιαίτερης κατάστασης στο Δήμο Κατερίνης, σε μία ουσιαστική συνεννόηση όλους τους συνδυασμούς,  τις Δημοτικές Κινήσεις, τα κινήματα  πολιτών και όλους τους πολίτες, στη βάση του αγώνα για την ανατροπή του μνημονίου και της εφαρμογής του στην Τ.Α. μέσω του “Καλλικράτη”, στην υπεράσπιση της δημόσιας γης και των ελεύθερων χώρων, της μονιμότητας και σταθερότητας στην εργασία, στον αναβαθμισμένο ρόλο που καλούνται να παίξουν οι συνδυασμοί και οι κινήσεις της συνολικής, πολύχρωμης αριστεράς, της οικολογίας και των κινημάτων, σε συμπόρευση με το μαζικό λαϊκό κίνημα για την απόκρουση των αντιλαϊκών πολιτικών σε βάρος των δημοτών και του λαού μας.
Με πάσα ειλικρίνεια και με αίσθηση της πρωτοφανούς επίθεσης που δέχεται ο ελληνικός λαός καταθέτουμε την πρόταση αυτή, όχι με στόχο απλά και μόνο  μία εκλογική σύμπραξη αλλά με πρόθεση για το ξεκίνημα μιας σειράς διεργασιών, και στο χώρο της πολύχρωμης αριστεράς, της οικολογίας και των κινημάτων  στην τοπική αυτοδιοίκηση  και πρώτα από όλα  όλων των πολιτών που θίγονται και αντιστρατεύονται τις πολιτικές του μνημονίου, που θα δημιουργήσει γραμμές άμυνας για τους εργαζόμενους και τη νεολαία μας.
Ακόμα και τούτη την ώρα μπορούν να υπάρξουν οι προϋποθέσεις μιας τέτοιας συνεννόησης που με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε σχήματος, θα δώσει ελπίδες στον κόσμο που αναζητάει λύσεις πέρα από το μονόδρομο των κυρίαρχων δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου