Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

(Με αφορμή την πρώτη γενική δοκιμή λειτουργίας του νέου νοσοκομείου Κατερίνης)


    Το φαγοπότι που είχε στηθεί, με ευθύνη τον κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με χρήματα του Ελληνικού λαού, από τους υπεργολάβους φίλους τους, για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου Κατερίνης έλαβε τέλος. Τέλος δεν έχουν όμως τα διαχρονικά προβλήματα στον τομέα της υγείας όπως η στελέχωση μόνιμου προσωπικού και η ολοκληρωμένη συγκρότηση και λειτουργία τμημάτων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που έχει ανάγκη ο νομός μας. Το δικαίωμα του λαού της Πιερίας για ένα πλήρες, σύγχρονο, αποκλειστικά, δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο υπονομεύεται, μέσα από την εμπορευματοποίηση και επιχειρηματική δράση που διαφαίνεται.
    Από την πρώτη στιγμή οι ιθύνοντες, τόσο της διοίκησης του νοσοκομείου της Κατερίνης, όσο και τον πολιτικών εκπροσώπων του δικομματικού μπλοκ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ έδειξαν τη διάθεση και κυρίως την πολιτική βούληση για άμεση εμπλοκή των επιχειρηματιών με το νέο νοσοκομείο. Πρόκειται για πολιτική επιλογή στα πλαίσια της εμπορευματοποίησης, ιδιωτικοποίησης του τομέα της υγείας, που προωθεί η τρόικα (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ), το κεφάλαιο συνολικότερα και υπηρετούν με ευλάβεια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.
    Μετά το περσινό φιάσκο των δήθεν εγκαινίων του νοσοκομείου παραδίνουν άρον – άρον υποτίθεται ένα νέο νοσοκομείο που δεν είναι πλήρες για να καλύψει ολοκληρωμένες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τα κενά σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν και είναι συγκεκριμένα, η πρόσληψη εποχικού προσωπικού από τη μία στηλιτεύει εργασιακά μισθολογικά ασφαλιστικά δικαιώματα και από την άλλη αντικειμενικά υπάρχει δυσκολία για περίθαλψη σύγχρονη και υψηλού επιπέδου. Το μπάσιμο από το παράθυρο χορηγών για την παραπέρα ανάπτυξη του νοσοκομείου αποτελεί πρόκληση και υποβαθμίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα του δημόσιου, δωρεάν νοσοκομείου και ανοίγει τον δρόμο για επιχειρηματική δράση στον τομέα της υγείας με στόχο το κέρδος.
    Η υγεία είναι θεμελιώδης κοινωνικό δικαίωμα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα, αλλά αποκλειστική υποχρέωση του κράτους, να παρέχει υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίας υγείας με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με το αντιδραστικό νομοσχέδιο που έφερε και ψήφησε το καλοκαίρι για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, μετατρέπει ακόμα περισσότερο τα δημόσια νοσοκομεία σε Α.Ε και επιχειρήσεις άγριας εκμετάλλευσης των ασθενών, των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Μεθοδεύει τη γενίκευση της πληρωμής στα δημόσια νοσοκομεία, στα επείγοντα περιστατικά, την ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων, την παραπέρα λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων και καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος.
    Η Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους υγειονομικούς να μην γίνουν συνένοχοι στην ενίσχυση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται η πάλη και η οργάνωση της δράσης όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην επίθεση από την πολιτική του κεφαλαίου που δέχεται ο τομέας της υγείας. Να τιμωρηθούν πολιτικά εκείνες οι δυνάμεις που στη γραμμή ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας θυσιάζουν τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο. 
Στις επερχόμενες τοπικές και περιφερειακές εκλογές να καταδικαστούν τα κόμματα των μεγαλοεπιχειρηματιών, της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΛΑ.Ο.Σ αλλά και τα λεγόμενα ανανεωτικά, νεωτεριστικά όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ή οι δήθεν γαλαζοπράσινοι οι άλλων αποχρώσεων «ανεξάρτητοι», «ανένταχτοι» που αντί να οργανώσουν την πάλη και τον αγώνα του λαού απέναντι στην ενιαία και ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα και οι κοινωνικές του ανάγκες, όλα αυτά τα χρόνια, βοήθησαν στο πέρασμα αυτής της αντιλαϊκής, αντιδραστικής πολιτικής. Οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ αποτελούν εγγύηση για την πολιτική προοπτική των αγώνων, γιατί είναι συνδυασμοί αγωνιστών που όλο το προηγούμενο διάστημα και όχι μόνο, οργάνωσαν ή μπήκαν μπροστά στις μικρές και μεγάλες μάχες του ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος, αγώνες που δίνουν κοινωνική προοπτική όπου στο επίκεντρο θα είναι ο λαός και οι σύγχρονες ανάγκες του και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου