Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ «ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΣΑΛΠΙΣΤΗ» ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ «ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΥΦΑ».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμο Κατερίνης και περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας προβάλει τα εξής αιτήματα για άμεση διεκδίκηση

•    Να γίνουν δεκτά στη δύναμη των σταθμών όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
•    Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
•    Να μη γίνει καμία απόλυση. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, κατάλληλο για την αγωγή μικρών παιδιών, όπως βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγών, καθώς και βοηθητικού προσωπικού, όπως τραπεζοκόμοι, μάγειροι, καθαρίστριες, φύλακες και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή άλλης μορφής ελαστική απασχόληση.
•    Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί να είναι «πάρκινγκ», παιδοφυλακτήρια που παρέχουν μια αγωγή παρωχημένη, απαράδεκτη και σκοταδιστική.
•    Να δοθεί άμεση λύση για την κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση κτιρίων των δημοτικών αρχών ή άλλων δημόσιων οργανισμών ή με ενοικίαση, ώστε τώρα να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου