Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης καταδικάζει την επίθεση στο "Στόλο της Ειρήνης"

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης ενέκρινε σήμερα ομόφωνα, κατόπιν εισήγησης του Αντιδημάρχου  Ζήνωνα Σατραζέμη, πρόταση ψηφίσματος, με την οποία καταδικάζει την επίθεση της κυβέρνησης του Ισραήλ κατά των πλοίων του "Στόλου της Ελευθερίας".
Ακολουθεί το ψήφισμα ως έχει:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης, καταδικάζει την «ανελέητη»  επίθεση του Ισραήλ εναντίον της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε υλικά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα στο πλαίσιο της εκστρατείας  «Προορισμός μας, Παλαιστίνη- Φορτίο μας, ανθρωπιστική βοήθεια».
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης, ενώνει τη φωνή του με όλους εκείνους που απαιτούν τον άμεσο τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας και υποστηρίζει το δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν ανεξάρτητο κράτος και να ζουν όπως όλοι οι πολίτες του κόσμου.
Καλούμε τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, να παρέμβει άμεσα για να προστατέψει τις ομάδες αλληλεγγύης στα πλοία προκειμένου να φτάσουν στη Γάζα με ασφάλεια.
Καλούμε   την Ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει  για την προστασία της ζωής των μελών της ανθρωπιστικής αποστολής που απειλούνται και την άμεση απελευθέρωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου