Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Eορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στο δήμο Δίου

Περισσότερα από 500 παιδιά δημοτικών σχολείων του δήμου Δίου πήραν μέρος  στην υπαίθρια εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης που διοργάνωσε  για την  Παγκόσμια Ημέρα  Περιβάλλοντος η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας, στο ρέμα της Αγίας Τριάδας στο Δ.Δ. Βροντούς.  Το σύνθημα για την φετινή χρονιά ήταν: "Αγριολούλουδα του Ολύμπου - Πολλά είδη - Ένας Πλανήτης -Ένα μέλλον ", βασισμένο στο βιβλίο του συγγραφέα-εκπαιδευτικού Λευτέρη Κηπόπουλου.
Το σύνολο των μαθητών απασχολήθηκε με πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων και διαδραστικών παιχνιδιών, όπως ζωγραφική, μαθήματα προσανατολισμού, διάφορες κατασκευές. Παράλληλα υπήρχαν σημεία στο χώρο, όπου πραγματοποιήθηκαν εικαστικές παρεμβάσεις και διαλέξεις για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, ενώ έγινε επίδειξη υπαίθριας διαβίωσης από τους ορειβατικούς συλλόγους του δήμου  καθώς και επιδείξεις από την ένωση εθελοντών πυροσβεστών του δήμου Δίου που σχετίζονται με τις προσπάθειες κατάσβεσης.
Αυτή τη χρονιά, συντονισμένα συμμετείχαν και φορείς όπως  το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι ορειβατικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου Δίου, η ένωση εθελοντών πυροσβεστών δήμου Δίου, κ.ά. Στην  εκδήλωση πέραν των εκατοντάδων παιδιών, παρευρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά  και πολλοί δημότες, γιατί στόχος της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιηθεί και να γίνει ενεργός πολίτης κάθε κάτοικος,  όπως επίσης και να καταδειχθεί σε όλους πόσο απαραίτητη είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση έγινε με την ευγενή χορηγία του βιβλιοπωλείου ΜΑΤΙ, που πρόσφερε βιβλία σχετικά με το περιβάλλον στα παιδιά.
Στο μήνυμά του για την Ημέρα του Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Δίου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας  υπενθυμίζει το χρέος  μας  να αγωνιζόμαστε καθημερινά με ουσιαστικό τρόπο για την προστασία  και την ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου, και κατ΄ επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας. Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια για το περιβάλλον, τον πιο καθοριστικό ρόλο έχει ο απλός δημότης, δηλαδή ο καθένας από εμάς. Συμμετέχουμε  όλοι  για να παραδώσουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας αύριο, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες σήμερα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου