Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, διευκρινίζει για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πιερίας

Με e-mail προς τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, ο Ηλίας Τσολακίδης, δίνει απαραίτητες διευκρινίσεις, σχετικά με την υπό σύσταση Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πιερίας (Κ.Ε.ΠΟ.)


Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,
Είναι μόλις 7 το πρωί και έχω λάβει ήδη 3 μηνύματα από φίλους της ομάδας, οι οποίοι ρωτούν τι είναι αυτό κι αν η ομάδα μας έχει κάποια σχέση με την κίνηση αυτή.
Δεν έχω το χρόνο να τοποθετηθώ, όμως κρίνω σκόπιμο και απαραίτητο να σας πληροφορήσω πως:
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας δεν έχει καμία σχέση με την νεοσυσταθείσα κίνηση.

Βεβαίως και δεν έχουμε το δικαίωμα να διεκδικούμε τον όρο «Εθελοντική ομάδα» ούτε κανείς μας πιστεύει πως ανακαλύψαμε τον εθελοντισμό. Εθελόντριες και εθελοντές υπήρξαν και πριν από εμάς και μάλιστα αφανείς ήρωες και όχι τόσο θορυβώδεις όπως εμείς. Όμως τα τελευταία τρία χρόνια οι πολίτες της Πιερίας -και όχι μόνο- έχουν συνδέσει το όνομα «Εθελοντική Ομάδα Δράσης» με τη δική μας ομάδα και τις δεκάδες δραστηριότητές της.
Η ανακοίνωση μιας νέας κίνησης πολιτών με έντονη κομματική απόχρωση (βλέπε άρθρο της ΕΠΤΑ) και η επιλογή «Εθελοντική Ομάδα Δράσης» ως κύριο συστατικό μέρος της ονομασίας της, αν μη τι άλλο, προξενεί (εσκεμμένα;) σύγχυση και πολλά ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις των πρωτεργατών της.
Συντάσσομαι  με το λακωνικό σχόλιο φίλου «ΚΛΟΠΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ», εύχομαι ολόψυχα καλή αρχή στην νέα ομάδα και κλείνω με το αρχαίο ρητό: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!
Σας παρακαλώ να μου στείλετε τα δικά σας σχόλια.

Φιλικά
Ηλίας Τσολακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου