Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Δεκαπενταύγουστο στο Πόντο διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Πιερίας

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δέχθηκε ο Ποντιακός Ελληνισμός την πρόσφατη απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης να επιτρέψει την τέλεση Θείας Λειτουργίας στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγία Σουμελά του Πόντου κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου, Χοροστατούντος  του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

  Έπειτα από 88 ολόκληρα χρόνια θα ηχήσουν και πάλι, εφέτος τον Δεκαπενταύγουστο, οι καμπάνες και τα σήμαντρα της πιο τραγουδισμένης, της πιο ¨πονεμένης¨ Μάνας του Ελληνισμού, της ¨εξόριστης¨ Παναγίας του όρους Μελά του Πόντου, της γνωστής ως Παναγία Σουμελά.
 16 αιώνες Ιστορίας θα ξαναζωντανέψουν και ο  κ.κ. Βαρθολομαίος θα είναι ο πρώτος Οικουμενικός Πατριάρχης στα 1600 χρόνια λειτουργίας του Μοναστηριού που θα τελέσει την πανηγυρική Θεία Λειτουργία την ημέρα της εορτής της Παναγιάς.
 Πόντιοι από όλη την υφήλιο θα συγκεντρωθούν για να υμνήσουν την Παναγιά, να ¨συναντήσουν ¨και να  ¨συνομιλήσουν¨ με τις  ψυχές των προγόνων τους και να νοιώσουν τη μυσταγωγία αυτής της Ιστορικής στιγμής.
  Η Ένωση Ποντίων Κατερίνης θα είναι εκεί!!
Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. διοργανώνεται εκδρομή-προσκύνημα από 10 έως 20 Αυγούστου στον Ιστορικό Πόντο (ΣΙΝΩΠΗ-ΟΡΝΤΟΥ-ΦΑΤΣΑ-ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ-ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΠΡΟΥΣΑ) και, φυσικά, ανήμερα της Παναγίας θα γίνει επίσκεψη στην Παναγία Σουμελά.
  Όσοι επιθυμούν να είναι παρόντες στο  ραντεβού με την Ιστορία και να βιώσουν  μοναδικές στιγμές συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρακτορείο Velonis Tours Τηλ.23510 21888,39570 & 73346.                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου