Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Συνάντηση Μ. Μίχου με το ΔΣ του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου

Συνάντηση με  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου είχε  η βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου.
Κατά τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Μουσείου ο πρόεδρος Νίκος Βλαχόπουλος, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Παρτάλας και γραμματέας Ιωάννης Τριαντάφυλλου ενημέρωσαν τη Βουλευτή για τα προβλήματα λειτουργίας του Ναυτικού Μουσείου, με κυριότερο αυτό της αναγνώρισής του από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Βλαχόπουλος όλες οι προσπάθειες των μελών επικεντρώνονται στο ζήτημα της αναγνώρισης του Ναυτικού Μουσείου και ζήτησε τη συνδρομή της κ. Μίχου στην κατεύθυνση αυτή.
Από την πλευρά της η Βουλευτής αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό ρόλο που επιτελεί το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου, το οποίο διατηρεί ζωντανή την ιστορία της περιοχής χάρη στις προσπάθειες των μελών και ναυτικών, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει κειμήλια από τις οικογένειες των ναυτικών του Λιτοχώρου. Έτσι οι νέοι και όχι μόνο, έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν την ιστορία της ναυτιλίας, αλλά και να αποκτήσουν πλήρη εικόνα και γνώση της ξυλοναυπηγικής τέχνης των καραβομαραγκών όλων των εποχών, καθώς στο μουσείο θα φιλοξενούνται μέχρι το 2012 πιστοποιημένα ομοιώματα αυθεντικών σκαριών τριών χιλιετιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου