Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΟΛΟΗΜΕΡΑ: «Νέο» σχολείο στην υπηρεσία της καπιταλιστικής αγοράς

Το Υπουργείο Παιδείας με πρόσφατη απόφαση του όρισε 800 ολοήμερα  δημοτικά σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα ,από τα οποία 11 αφορούν την Πιερία.
Χωρίς καμιά συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς ,τους καλεί να διαφημίσουν το «νέο» σχολείο στους γονείς και στην κοινωνία.


Το πρόγραμμα των ολοήμερων είναι πλήρως προσαρμοσμένο στη λογική της απόκτησης δεξιοτήτων (λίγη αριθμητική, λίγη γλώσσα κ.λ.π.) και της λεγόμενης διαθεματικότητας που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Προστίθεται το μάθημα των αγγλικών στην α΄ και β΄ τάξη δημοτικού, την ώρα που το παιδί δεν μπορεί να μιλήσει τη μητρική του γλώσσα.
Εισάγεται η διαφοροποίηση του προγράμματος στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία.
Είναι φανερό ότι θέλουν τους μαθητές και τις μαθήτριες καταρτισμένους και όχι πραγματικά μορφωμένους, έτοιμους όταν μεγαλώσουν να ανταποκριθούν στα συμφέροντα και στις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τους θέλουν χωρίς κριτική σκέψη, υποταγμένους-ες ,να ανταγωνίζονται και όχι να συναγωνίζονται μεταξύ τους, γεγονός που θα έχει ,εκτός των άλλων, δυσμενείς επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών.
Γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το που οδηγούνται τα πράγματα και να συντονίσουν τη δράση τους.
Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία ,ενιαίο 12χρονο σχολείο.

«Αγωνιστική Ενότητα Γονέων» ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου