Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Απορρίπτει το ΠΔ για τις εργασιακές σχέσεις, το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

Το Εργατικό μας Κέντρο και οι εργαζόμενοι της Πιερίας με οργή και αγανάκτηση απορρίπτουμε κατηγορηματικά το προεδρικό διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις που έδωσε στην δημοσιότητα ο Υπουργός Εργασίας.
Πρόκειται για ένα έκτρωμα με αντεργατικές, αντικοινωνικές, παράνομες και  αντισυνταγματικές  ρυθμίσεις οι οποίες πέρα από τις αγωνιστικές και δυναμικές απαντήσεις όλων των εργαζομένων θα αντιμετωπισθούν και νομικά στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.
 Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι τους πως σήμερα που οι απολύσεις καθημερινά αυξάνονται και η ανεργία καλπάζει απαιτούνται μέτρα και πολιτικές που θα  δυσκολεύουν και θα αποθαρρύνουν τις απολύσεις  και όχι  να απελευθερώνουν και να βοηθούν τις απολύσεις .
Δυστυχώς οι εδώ και πολλά χρόνια ευσεβείς και μύχιοι πόθοι των βιομηχάνων και των εργοδοτών παίρνουν σήμερα σάρκα και οστά με την βοήθεια των Βρυξελλών, του Διεθνούς νομισματικού ταμείου και της κυβέρνησης.
Οι ρυθμίσεις-ανατροπές αυτές που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των βιομήχανων και της εργοδοσίας δεν πρόκειται ούτε την ανταγωνιστικότητα να αυξήσουν, ούτε να μειώσουν τις τιμές, ούτε να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας. Το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι η αύξηση της ανεργίας, η αύξηση των κερδών και της ασυδοσίας των εργοδοτών.
Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας και την κυβέρνηση  να αποσύρει αμέσως  αυτό το  έκτρωμα  διαφορετικά η αγωνιστική και δυναμική απάντηση των εργαζόμενων θα είναι άμεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου