Στο Chalet Castello, στον Νέο Παντελεήμονα, ακριβώς απέναντι από το κάστρο του Πλαταμώνα, πάνω από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, η Αννα & ο Λάκης Μακροβασίλης (6977302568), ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για συλλογική κυκλική στήριξη Διατοπικών Συναντήσεων των Επιχειρηματιών της Υπαίθρου, θα υποδεχθούν και θα φιλοξενήσουν στις 22 & 23 Ιουνίου 2010, φίλους επιχειρηματίες υπαίθρου από την Χαλκιδική, από την Ημαθία, από τις Σέρρες, από την Θεσσαλονίκη και βέβαια από την Πιερία.
Η κύρια συζήτηση θα γίνει την Τρίτη, 22/6/2010, στις 20.00, στο Chalet Castello
Οι συμμετέχοντες έχουν προσκληθεί να ενημερώσουν τους άλλους για την λειτουργία τυχόν συλλογικών φορέων επιχειρηματιών υπαίθρου στις περιοχές τους, όπως τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας, τα Επιχειρηματικά Δίκτυα Ποιότητας κλπ. Η κύρια συζήτηση θα γίνει την Τρίτη, 22/6/2010, στις 20.00, στο Chalet Castello
Με τις έρευνες των αναγκών των επισκεπτών να υποδεικνύουν ότι ο σύγχρονος επισκέπτης αναζητεί, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στοιχεία του τοπικού πολιτισμού (μέρος του οποίου είναι και η γαστρονομία) καθώς και την αυθεντικότητα οι επιχειρηματίες της υπαίθρου δεν έχουν άλλα περιθώρια παρά να προσαρμοσθούν στην ικανοποίηση των απαιτήσεων ων πελατών, και αυτό είναι η ποιότητα.
Στην συνάντηση θα επιδιωχθεί να προσεγγισθούν οι έννοιες «ΟΠΑΑΧ» και «LEADER», όπως παρουσιάζονται στο Πρόγραμμα Α.ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 2007-13, καθώς γίνονται μαζικές ενημερώσεις από το ΥπΑΑΤ σε όλη την Ελλάδα. Επίσης θα μπορούσε κάποιος να ενημερώσει για τις δυνατότητες των νέων προγραμμάτων. Τέλος ένας φίλος θα μας ενημερώσει για τις διατροφικές πλευρές της μπύρας.
Η Διατοπική Συνεργασία Επιχειρηματιών Υπαίθρου γίνεται μόνο 2 ημέρες μετά την εκδήλωση «Από το φάβα της γριάς στη φάβα παγωτό», 19-20/6/2010, Σαντορίνη. Η Σαντορίνη είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος γαστρονομικός προορισμός, που συνδυάζει την καλή και «τίμια» παραδοσιακή κουζίνα βασισμένη στα τοπικά προϊόντα (τοματάκι, φάβα, άσπρη μελιτζάνα κλπ), καθώς και στο διάσημο ποιοτικό σαντορινιό κρασί. Οι επιχειρηματίες της Σαντορίνης συζητούν για την παραπέρα καταξίωση της Σαντορίνης ως γαστρονομικού προορισμού και την ανάγκη για συλλογική δράση.
Η Διατοπική Συνεργασία Επιχειρηματιών Υπαίθρου γίνεται μόνο 3 ημέρες πριν από το Συνέδριο «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός», 27-28/6/2010, Νέα Κίος Αργολίδας, που στόχο έχει να προβάλει την ανάγκη και τις ωφέλειες από την σύζευξη τουρισμού, πολιτισμού και αγροτικού τομέα, τόσο σε τοπικό επίπεδο με αξιοποίηση της φήμης και της ταυτότητας της περιοχής, όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο με την αξιοποίηση της ιστορίας, του πολιτισμού και της διεθνώς αναγνωρισμένης Μεσογειακής (Κρητικής) Διατροφής με αγροτικά προϊόντα από την ελληνική γη.
Η διαμόρφωση ενός τουριστικού προορισμού και η από κοινού προβολή μιας περιοχής γίνονται όλο και περισσότερο απαραίτητοι, ενώ η συνεργασία για την προώθηση της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ μιας περιοχής, ως συγκριτικού πλεονεκτήματος, προβάλλει ως μονόδρομος, ιδιαίτερα για τις μικρές, οικογενειακού μεγέθους μονάδες της υπαίθρου.
Η Διατοπική Συνεργασία Επιχειρήσεων Υπαίθρου, 22-23/6/2010, Νέος Παντελεήμονας είναι μια μη τυπική πρωτοβουλία επιχειρηματιών με σκοπό την μεταφορά τεχνογνωσίας μέσω ανταλλαγής εμπειριών, με το μικρότερο δυνατό κόστος μεταξύ συναδέλφων επιχειρηματιών, σαν οικογενειακή υπόθεση. (Άννα & Λάκης Μακροβασίλης, 23520 41822).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου