Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων της ΝΕΛΕ σε Άγ Σπυρίδωνα και το Ελατοχώρι

Περισσότεροι από 8.500 πολίτες έχουν επιμορφωθεί από τα προγράμματα της ΝΕΛΕ Πιερίας
 
Με την απονομή διπλωμάτων οδήγησης γεωργικού ελκυστήρα και με τη διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής, ολοκληρώθηκαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια που υλοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης Πιερίας στον Άγιο Σπυρίδωνα του Δήμου Δίου και στο Ελατοχώρι του Δήμου Πιερίων, αντίστοιχα.
    Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απονομής διπλωμάτων οδήγησης γεωργικού ελκυστήρα στους συμμετέχοντες αγρότες, στο  δημοτικό σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα. Στην απονομή παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της ΝΕΛΕ  Γιώργος Παπαστεργίου, η Διευθύντρια της ΝΕΛΕ Κική Γεωργίου – Κίτσιου και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δίου Κώστας Τζήμας.

    Στα  σεμινάρια, συνολικής διάρκειας 75 ωρών,  οι 42  συμμετέχοντες, αγρότες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στον Άγιο Σπυρίδωνα, είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές γνώσεις γεωργικής μηχανολογίας και χρήσης γεωργικού ελκυστήρα και μετά από την επιτυχή διεξαγωγή των εξετάσεων να αποκτήσουν το   δίπλωμα που τους απονεμήθηκε από το Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου και από τους υπεύθυνους της ΝΕΛΕ.

    Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Νομάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της ΝΕΛΕ Γιώργος Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία  και τη χρηστικότητα των επιμορφωτικών σεμιναρίων της ΝΕΛΕ, που άλλωστε επιβεβαιώνονται από το μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων. Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι η ΝΕΛΕ Πιερίας θα συνεχίσει, με ακόμη περισσότερα προγράμματα σεμιναρίων, να  προσφέρει χρήσιμες γνώσεις στους αγρότες της περιφέρειας του νομού  αναβαθμίζοντας την εργασία τους ενώ τους ενημέρωσε, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Φυσικών Πόρων της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε., σχετικά με τις  ευρωπαϊκές εξελίξεις στους τομείς της γεωργίας και κτηνοτροφίας.
 
    Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελατοχωρίου άνοιξε τις πύλες της για το κοινό η έκθεση ζωγραφικής με έργα των συμμετεχόντων στο επιμορφωτικό τμήμα ζωγραφικής που διοργάνωσε η  ΝΕΛΕ Πιερίας στο Ελατοχώρι. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πιερίων Δημήτρης Βαϊνάς, ο Αντιδήμαρχος Πιερίων Κώστας Γκλάρας και η Διευθύντρια της ΝΕΛΕ Πιερίας Κική Γεωργίου – Κίτσιου. Τη ζωγραφική έκθεση επιμελήθηκε ο επιμορφωτής του τμήματος της ΝΕΛΕ Σίμος Δερμεντζίδης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα σεμινάρια, συνολικής διάρκειας 75 ωρών,  παρακολούθησαν 25 κάτοικοι του Ελατοχωρίου.

Περισσότεροι από 8.500 πολίτες έχουν επιμορφωθεί από τα 400 τμήματα της ΝΕΛΕ Πιερίας
    Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης Πιερίας κατά τη διάρκεια της δεκαετούς  δράσης της, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και εναρμονιζόμενη με τις εξελίξεις στους διάφορους επαγγελματικούς τομείς, έχει διοργανώσει περισσότερα από 400 τμήματα και έχει επιμορφώσει πάνω από 8.500 πολίτες του νομού. Αναπτύσσοντας στενή συνεργασία με τους πιο δυναμικούς τοπικούς επαγγελματικούς φορείς υλοποίησε πλήθος σεμιναρίων για την επιμόρφωση και εξειδίκευση των μελών τους. Ακόμη, στοχεύοντας στη δημιουργική απασχόληση και την αξιοποίηση των δεξιοτήτων των κατοίκων της περιφέρειας του νομού, η ΝΕΛΕ Πιερίας υλοποίησε μία πλούσια γκάμα σεμιναρίων εκμάθησης ζωγραφικής, θεάτρου, διακόσμησης και πολλών άλλων τεχνών. Να σημειωθεί, επίσης, ότι η ΝΕΛΕ Πιερίας διοργάνωσε ειδικά επιμορφωτικά σεμινάρια για άτομα με ειδικές ανάγκες, πάντα σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς του νομού.
   
    Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 η ΝΕΛΕ Πιερίας διοργάνωσε 22 τμήματα στο νομό, στα οποία συμμετείχαν 450 πολίτες. Μόνο στο Δήμο Δίου υλοποιήθηκαν 6 τμήματα σεμιναρίων: ψηφιδωτού διάρκειας 75 ωρών και ζωγραφικής διάρκειας 75 ωρών στο Δίον, πρώτων βοηθειών διάρκειας 25 ωρών, παραδοσιακών χορών διάρκειας 75 ωρών και γεωργικής μηχανολογίας διάρκειας 75 ωρών στην Καρίτσα και γεωργικής μηχανολογίας διάρκειας 75 ωρών στον Άγιο Σπυρίδωνα. Ενδεικτικό είναι ότι στα δέκα χρόνια της δράσης της ΝΕΛΕ Πιερίας πάνω από 3.000 αγρότες του νομού έχουν αποκτήσει δίπλωμα χρήσης γεωργικού ελκυστήρα.

    Η ΝΕΛΕ Πιερίας, υπό την προεδρία του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου και έχοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον των κατοίκων του νομού και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, θα συνεχίσει  τη δράση της με ακόμη περισσότερα τμήματα σεμιναρίων προσφέροντας  σύγχρονες  επαγγελματικές γνώσεις και πολλές ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης  στους πολίτες της Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου