Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Αναβαθμίζεται η πρόσβαση των επισκεπτών προς το Χιονοδομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Σε εξέλιξη είναι από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας το έργο βελτίωσης των υποδομών και ασφαλτόστρωσης του δρόμου από το Ελατοχώρι έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, στο Δήμο Πιερίων, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας κυκλοφορίας των χιλιάδων επισκεπτών του Χιονοδρομικού αλλά και του ορεινού όγκου των Πιερίων.
    Τις εργασίες επέβλεψε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010 συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Νίκο Μπουρονίκο, τον Αντιδήμαρχο  του Δήμου Πιερίων Κώστα Γκλάρα, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ελατοχωρίου Νικόλαο Γκλάρα και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Πιερίας Χρήστο Συγκερίδη.
       
    Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που βελτιώνει τις συνθήκες ασφάλειας και  κυκλοφορίας για τους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος Ελατοχωρίου καθώς και τους χιλιάδες επισκέπτες της  περιοχής.  Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, εξασφάλισε τα απαιτούμενα χρήματα και υλοποιεί τις απαιτούμενες βελτιώσεις και παρεμβάσεις σε πολλά σημεία του δρόμου που καθιστούν πιο ασφαλή και εύκολη τη μετακίνηση στο Δήμο Πιερίων.

    «Με τα σύγχρονα τεχνικά έργα που υλοποιεί  η Νομαρχία Πιερίας για την προστασία του δρόμου, την αποκατάσταση των φθορών και τη συγκράτηση των υδάτων,  αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου. Ο  Νομάρχης τόνισε, ακόμη, ότι με τα έργα που ολοκληρώνονται εντός του τρέχοντος μήνα η περιοχή θα είναι σε ετοιμότητα για το επερχόμενο φθινόπωρο. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πιερίων ευχαρίστησε τον Νομάρχη και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και τη στήριξη της ανάπτυξης της περιοχής.

    Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 455.000€, αφορά εκτός από την ασφαλτόστρωση του δρόμου, στην  αποτελεσματική  αντιμετώπιση των μικρών κατολισθήσεων που παρατηρούνται σε τρία σημεία του δρόμου. Συγκεκριμένα, στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες βελτίωσης τμημάτων, η κατασκευή μικρών τοίχων αντιστήριξης καθώς και μικρές επενδύσεις τμημάτων διανοιγμένων τάφρων απορροής όμβριων υδάτων της οδού, καθώς και κατασκευή έργων σήμανσης και ασφάλειας, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Η χρηματοδότηση του έργου έγινε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας με ίδιους πόρους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου