Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Να αποδοθεί στο Δήμο και τους δημότες το στρατόπεδο της Ανδρομάχης

Εκδήλωση από την Πρωτοβουλία Πολιτών


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε την Κυριακή 18/7 η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο της Κατερίνης,  στο στρατόπεδο της Ανδρομάχης . Οι εκδηλώσεις έγιναν με σύνθημα να αποδοθεί όλο το στρατόπεδο στον Δήμο της Κατερίνης και τους δημότες, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη νεολαία του συνδυασμού.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν ποδηλατοπορεία από την κεντρική πλατεία της Κατερίνης προς το στρατόπεδο, ανοιχτή συζήτηση με θέμα την προστασία του δημόσιου χώρου και  την δημόσια χρήση του, προτάσεις για την αξιοποίηση του στρατοπέδου και μουσική από νεολαιίστικα σχήματα.

 

      Οι εκδηλώσεις κέντρισαν το ενδιαφέρον και των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι σε συζητήσεις που ακολούθησαν έθεσαν  σε γνώση των στελεχών της Πρωτοβουλίας των Πολιτών και ειδικότερα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή. Τη συζήτηση άνοιξε ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης Αντώνης  Μάντζιος ο οποίος  αναφέρθηκε  στην  γενικότερη ανάγκη της  προστασίας του δημόσιου χώρου, της δημόσιας περιουσίας, την διασφάλιση της δημόσιας χρήσης της, την ανάγκη οι ίδιοι οι πολίτες μέσα από Συλλόγους, Φορείς, επιτροπές γειτονιάς, και Κινήματα Πολιτών  να συμμετέχουν στα δημοτικά πράγματα να διεκδικούν, να προτείνουν, να δημιουργούν, να ελέγχουν, να επιβάλλουν λύσεις και όχι να μοιράζουν ψήφους εν λευκώ. 



        Στον πλούσιο διάλογο που ακολούθησε κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την  αξιοποίηση του χώρου του στρατοπέδου, για τις δυνατότητες που υπάρχουν να γίνει ο χώρος του στρατοπέδου χώρος αναφοράς για αναψυχή και πολιτισμό για την Ανδρομάχη και την ευρύτερη περιοχή ενώ σε σύνδεση με τις διαδρομές του Πέλεκα, των στρατοπέδων του Σβορώνου και το Πλατανόδασος και με  την παράλληλη ανάδειξη και αξιοποίησή τους  να γίνει σημείο αναφοράς για όλη την Πιερία και την Βόρεια Ελλάδα.

       Ομόφωνη ήταν η άποψη ότι θα πρέπει όλο το στρατόπεδο να αποδοθεί στον Δήμο  και τους δημότες και να προχωρήσει άμεσα η ανάπλασή του, εκφράστηκαν ανησυχίες για το 50% που θέλει να κρατά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις χρήσεις που θα κάνει σε αυτό, ενώ προβληματισμό δημιουργεί και η διέλευση της Περιφερειακής Οδού μέσα από το στρατόπεδο.
 
 

        Στα ειδικότερα θέματα που τέθηκαν τόσο στη συγκέντρωσης όσο σε περιοδεία του συνδυασμού  την Παρασκευή σε Ανδρομάχη και Σβορώνο,    ήταν ο κίνδυνος να καταρρεύσει η είσοδος του στρατοπέδου, σε ελλείψεις στον φωτισμό των δρόμων, η έλλειψη πεζοδρομίων και ο ανοικτός τσιμενταύλακας  όμβριων οδών στην οδό Παπανδρέου που πρέπει να σκεπαστεί γιατί έχουμε συχνά ατυχήματα. Ακόμα το οικόπεδο πίσω από το LIDL  που δεν καθαρίζεται και έγινε σκουπιδότοπος, ενώ οι μικροί μας φίλοι ζήτησαν μια παιδική χαρά στην πλατεία τους καθώς και χώρο για να παίζουν μπάλα. Σημαντικό πρόβλημα δημιουργεί σε ιδιοκτησίες και κατοικίες η διέλευση της Περιφερειακής Οδού.

      Από μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών τονίστηκε η ανάγκη οι ίδιοι οι δημότες με τον αγώνα τους  αλλά και την ψήφο να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα είναι στο πλευρό τους πριν αλλά και μετά τις εκλογές
.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου