Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Δήλωση Νομάρχη Πιερίας για τη σύσκεψη για τα έργα στην Εθνική Οδό

«Είχαμε μία συνάντηση – συζήτηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. και της ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε. καθώς επίσης και της ανεξάρτητης επιβλέπουσας αρχής.
Η συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι και οι φορείς του τουρισμού καθώς επίσης και φορείς όπως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αλλά και τέως βουλευτές, θα έπρεπε να είχε ένα πολιτικό χρώμα, δηλαδή ήταν πολιτική η συζήτηση, θα έπρεπε να ήταν. Δεν μπόρεσε να γίνει πολιτική συζήτηση όμως γιατί δεν ήρθε ο Πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. ο οποίος δεν βρήκε το χρόνο να συζητήσει με κανέναν φορέα της Πιερίας ούτε με το Νομάρχη και έτσι για ζητήματα τα οποία θα έπρεπε να είναι ζητήματα μεταξύ τεχνικών μπήκαμε εμείς στη διαδικασία με πρώτον εμένα για επιχειρήματα συγκεκριμένα, για τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζεται το έργο, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα και βεβαίως τη μέθοδο που ακολουθούνε, όσον αφορά την κυκλοφορία που δημιούργησε τόσα προβλήματα στην Πιερία.

    Με λύπη μου διαπίστωσα ότι τελικά δεν υπήρξε από την Τετάρτη μέχρι σήμερα που πίστευα ότι θα υπάρχει στην - και επιμένω όταν το λέω-  επιβλέπουσα, , όχι με την έννοια της επιβλέπουσας που συνηθίζουμε να λέμε για την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. μιλάμε η επιβλέπουσα εταιρεία  που είναι η υπεύθυνη, το μάτι , το αυτί του κράτους είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. η οποία έδωσε όπως παρουσιάστηκαν οι μελέτες, τα ενέκρινε όλα, δεν έβαλε χρονοδιάγραμμα για το από πότε μέχρι πότε και πώς θα γίνουν τμηματικά τα έργα.

    Δεύτερον, δεν πήραμε απαντήσεις από κανέναν γιατί ανοίγουν μέτωπα έντεκα χιλιομέτρων και καθυστερούν δύο μήνες ενώ έλεγε για είκοσι μέρες, δεν πήραμε απάντηση ούτε γι’ αυτό. Δεν πήραμε απάντηση επίσης γιατί στο τέλος διαπιστώθηκε ότι υπάρχει και ένα οικονομικό ζήτημα που έχει να κάνει με τις τράπεζες των εταιρειών της ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε. το οποίο δεν μας αφορά άρα ένας από τους λόγους που καθυστέρησαν κατά την άποψη που εξέφρασαν αυτοί είναι και αυτός. Όταν είχαν τέτοια εκκρεμότητα ανοίξαν τόσο μεγάλο μήκος δρόμου με συνέπεια να δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα.

     Και επειδή δεν είχαν καν προτάσεις αλλά δεν πήραμε και απαντήσεις που έβαλα εγώ ο ίδιος για λογαριασμό όλων των μελών της επιτροπής που βρίσκονταν εδώ, των Πιεριέων, αποφασίσαμε δημόσια μπροστά σε αυτούς γιατί δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, ότι τα μέτρα τα οποία είπαμε προχθές ότι θα τα αναβάλουμε ωσότου γίνει η σύσκεψη, θα τα ενεργοποιήσουμε και αυτά είναι: Ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει το έργο, για το οποίο είμαστε υπέρ του έργου αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο. Δεύτερον, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις αποζημιώσεις, για διαφυγόντα κέρδη τα οποία δεν έχουν να κάνουν μόνο με την επένδυση που έγινε είτε από τη Νομαρχία είτε από τους φορείς του τουρισμού αλλά από τον κάθε επιχειρηματία, επαγγελματία από τον ταξιτζή μέχρι τον εστιάτορα , την καφετερία, το ξενοδοχείο, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, και όλους τους επαγγελματίες συνολικά. Και το τελευταίο βέβαια και ιδιαίτερα σημαντικό η αγωγή θα έχει να στραφεί και κατά της ΕΓΝΑΤΙΑΣ και κατά της ΑΙΓΑΙΟΝ και κατά παντός υπευθύνου γιατί τελικά αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ένα. Όλη η δομή όπως είναι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών της Πιερίας. Μπορεί να εξυπηρετούσε άλλους, πάντως όχι εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου