Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Για τη διακοπή ρεύματος στον καταυλισμό των τσιγγάνων


Η θέση των Οικολόγων Πράσινων Πιερίας για το πρόβλημα

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πιερίας αποδοκιμάζουμε την αναλγησία και ανευθυνότητα που επέδειξαν οι  υπηρεσίες της Δ.Ε.Η. και του Δήμου Κατερίνης με αποτέλεσμα την  διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις 13 Ιουλίου 2010, στον καταυλισμό των Τσιγγάνων του Πέλεκα, όπου διαμένουν μονίμως περισσότερο από δέκα χρόνια περίπου 250 άτομα.

Οι Τσιγγάνοι είναι Έλληνες πολίτες και δικαιούνται από την Πολιτεία την παροχή στοιχειωδών υποδομών διαβίωσης, όπως ανθρώπινες κατοικίες,  φως, νερό αποχέτευση  κλπ.
Αντί αυτών εισπράττουν από τους αρμόδιους πολιτικούς προεκλογικές υποσχέσεις και τα Χριστούγεννα κουραμπιέδες!

Για τον προαναφερθέντα καταυλισμό τίποτα από όλες αυτές τις υποδομές δεν έχει πραγματοποιηθεί με σοβαρότητα. Τα μέτρα εκφοβισμού, όπως διακοπή ρεύματος ενάντια σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες δηλώνουν τον διαρκή μεσαίωνα των διοικήσεων του Ελληνικού Κράτους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα επιβάλει πρόστιμα στο Ελληνικό Δημόσιο για την κακοδιαχείριση των ειδικών κονδυλίων ενσωμάτωσης των Τσιγγάνων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Τα κονδύλια αυτά πώς και πού απορροφώνται από την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα από το Δήμου Κατερίνης; Δεν είναι δείγμα σοβαρής πολιτικής να εμπλέκουμε ευπαθείς ομάδες, στους λαβυρίνθους της αξιοθρήνητης Ελληνικής γραφειοκρατίας για την ικανοποίηση βασικών αναγκών επιβίωσης, με αποτέλεσμα να τους εξωθούμε σε βίαιες αντιδράσεις (αποκλεισμός δρόμου, φωτιές κλπ).

Το χρέος είναι δικό σας, κύριε Δήμαρχε, να προφυλάσσετε όλους τους πολίτες από κινδύνους που προέρχονται από έλλειψη υποδομών σε καταυλισμούς 250 ανθρώπων όλων των ηλικιών. Επιδημίες όπως τύφος, λοιμώξεις, δηλητηριάσεις, κλπ, απειλούν όχι μόνο τους ίδιους ανά πάσα στιγμή, αλλά και τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου