Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Σκοπός της Κίνησης Ενεργών Πολιτών ν. Πιερίας


Η χρόνια ενασχόλησή μου με τα κοινά, με οδήγησε στο να έχω μια πιο σφαιρική άποψη για την καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μέσα σ’ αυτήν, πόσο μάλλον στις δύσκολες μέρες (από κάθε άποψη) που διανύουμε

και είμαι νέος και έχω πολλά να μάθω ακόμη, κατέληξα στο συμπέρασμα πως, εκτός από τις υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντι στους πολίτες - για τις οποίες πρέπει να κρούουμε τον κώδων με κάθε ευκαιρία, υπενθυμίζοντας της τις υποχρεώσεις της προς όλους εμάς – πρέπει και από μόνοι μας να παίρνουμε καταστάσεις στα χέρια μας , και από μόνοι να βοηθάμε, ο καθένας με τον τρόπο του, τον συνάνθρωπο μας.
    Δεν θα ήταν καλύτερα αν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό οργανωμένα και μαζικά; Αυτός είναι και ο λόγος που προχώρησα μαζί με μια ομάδα ανθρώπων κοινών ενδιαφερόντων, στη σύσταση μιας καινούριας Κίνησης Ενεργών Πολιτών, προσπαθώντας να της θέσουμε σωστές και γερές βάσεις που γνώμονα θα έχουν μόνο το καλό του πολίτη. Σκοπός δεν είναι η δημιουργία μιας «φούσκας εθελοντισμού», αλλά μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη σύσταση πολιτών που θα δρουν προς όφελος του κοινού καλού.  
    Οι καιροί είναι δύσκολοι και ο καθένας από εμάς ταλανίζεται είτε από μεγάλα είτε από μικρότερα προβλήματα, παρόλ’ αυτά όμως δεν πρέπει να βυθιζόμαστε σ’ αυτά και να μένουμε παθητικοί παρατηρητές της κοινωνίας μας. Όλοι μας μπορούμε … αρκεί η θέληση να είναι το πρωταρχικό μας στοιχείο.    
    Επειδή η Κ.Ε.ΠΟ. είναι μια Κίνηση που απαρτίζεται από νέους ανθρώπους στην καρδιά και στην ψυχή (ανεξαρτήτου ηλικίας), που δεν έχουν μάθει να μένουν απλοί παρατηρητές αλλά να το δείχνουν έμπρακτα συμμετέχοντας σε κάθε κινητοποίηση με καλό σκοπό.
    Μια από αυτές τις κινητοποιήσεις στην Πιερία μας, είναι και η συλλογή ρουχισμού για ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Η Κίνηση μας είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες και γι’ αυτό και καλούμε όλους εσάς να ευαισθητοποιηθείτε και να συμμετάσχετε έστω και στο ελάχιστο στην κίνηση αυτή.
    Το ραντεβού μας έχει προγραμματιστεί για αυτήν την Τετάρτη 21/7 στις 20:00 στο εκκλησάκι της Θείας Αναλήψεως.
    Έστω και ένα ρούχο που για εμάς μπορεί να είναι άχρηστο, σε κάποιον μπορεί να δώσει μεγάλη χαρά. 


Ραντεβού λοιπόν την Τετάρτη στις 20:00…
Οι πολίτες για τους πολίτες…
Δύναμή μας η θέληση για προσφορά στον συνάνθρωπο…

Με εκτίμηση,

Μακρίδης Μ. Νίκος
Συντονιστής – επικεφαλής
Κίνησης Ενεργών Πολιτών (Κ.Ε.ΠΟ.) Πιερίας

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου