Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Πιερίδων Μουσών» στην Κονταριώτισσα και τη Νέα Έφεσο


Την Κυριακή 18 Ιουλίου, Ώρα: 21:15

Στο Δήμο Δίου, στο φιλόξενο τόπο των Ολύμπιων Θεών και των Πιερίδων Μουσών, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου στις 21:15 το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Πιερίδων Μουσών».
Συγκεκριμένα, στην κάτω πλατεία του Δ.Δ. Ν. Εφέσου και στην Κεντρική πλατεία του Δ.Δ. Κον/σας θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπου θα παρουσιαστούν χορευτικά τμήματα από τη Λετονία και τη Ρουμανία αλλά και των τοπικών πολιτιστικών Συλλόγων «Ηράκλειτος» «Πίερες», και «Το Στουπί».

Και στη φετινή εκδήλωση πρωταγωνιστεί το μήνυμα της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών αφού η παγκόσμια γλώσσα της τέχνης, γεφυρώνει τις αποστάσεις και ενώνει τους λαούς. Το δειλινό της Κυριακής οι πλατείες της Ν. Εφέσου και της Κον/σας θα αποτελέσουν τόπο πολιτισμικής έκφρασης, όπου πνευματικές δημιουργίες με διαφορετική σκέψη και κουλτούρα θα συναντήσουν αξίες, δημιουργήματα, πολυμορφίες.

Ο Δήμαρχος Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος μιλώντας για το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης της Εστίας Πιερίδων Μουσών είπε χαρακτηριστικά: «Πολλές ευχές στην Εστία Πιερίδων Μουσών για επιτυχία και στις φετινές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης, που τόσα χρόνια, χρωματίζει ευχάριστα τα καλοκαίρια μας δίνοντας ξεχωριστό τόνο με τις πλουραλιστικές μουσικές ψηλαφίσεις του και τις παραδοσιακές νότες της κάθε χώρας, στο λαμπρό τούτο τόπο  της  Πιερίας ενώ παράλληλα, μεταλαμπαδεύει το μήνυμα της ειρήνης των λαών μέσω της παγκόσμιας γλώσσας της μουσικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου