Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Και δεύτερη φωτιά στον ΧΑΔΑ Κορινού

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο της Κατερίνης

Ο  Δήμος είναι για τα πανηγύρια;
Αναζητούνται νόμοι,  άρθρα και  ελεγκτικές υπηρεσίες για την εφαρμογή του νόμου.
Η υγεία των πολιτών  στα χέρια ανίκανων αρχόντων και  αδιάφορων υπηρεσιών;


Καταγγέλλουμε τον Δήμο του Κορινού αλλά και όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για την δεύτερη φωτιά σε ένα μήνα που είχαμε στον ΧΑΔΑ  Κορινού.

Ένας ΧΑΔΑ που μπορεί αν και παράνομος να λειτουργεί ακόμα, να συγκεντρώνει ανακυκλώσιμα και μη σκουπίδια από όλη την Πιερίας από ασυνείδητους πολίτες και ασυνείδητους επαγγελματίας, να γίνεται παρανάλωμα πυρός δύο φορές, να καίει ασταμάτητα για ένα μήνα και να μην φροντίζει κανείς ούτε για την νομιμότητα ούτε για την υγεία των πολιτών. Με το επιχείρημα καλύτερα εδώ παρά στα ρέματα ο Δήμος Κορινού συντηρεί μια απαράδεκτη κατάσταση και οι ελεγκτικές αρχές την ανέχονται μην ασκώντας προληπτικό έλεγχο,  λες και η εφαρμογή του νόμου είναι στην διακριτική ευχέρεια κάθε εξουσίας.

Χωρίς ούτε μια απαγορευτική πινακίδα αλλά με πινακίδες που οδηγούν  τον καθένα στο χώρο, χωρίς περίφραξη, χωρίς φύλαξη, χωρίς ένα λάστιχο με νερό από τον απέναντι βιολογικό, χωρίς καμιά διαχείριση των σκουπιδιών, και με τα ρέματα γεμάτα,  ο ΧΑΔΑ Κορινού σκορπά τις καρκινογόνες διοξίνες του στην ευρύτερη περιοχή με φωτιές που ανάβουν κατά περίεργο αλλά  εύλογο τρόπο  πριν το Σαββατοκύριακο.

Ακόμα και μετά τη φωτιά  ο Δήμος Κορινού δεν φρόντισε να σβήσει τελείως τη φωτιά σκεπάζοντάς την με χώμα, δεν φρόντισε να σταματήσει η συσσώρευση νέων σκουπιδιών, δεν φρόντισε να καταβρέχει έστω την περιοχή προστατεύοντας την από τη νέα φωτιά. Και εφόσον λένε ότι γνωρίζουν  κάποιους  βιοτέχνες που αφήνουν απορρίμματα στον ΧΑΔΑ ας υποβάλλουν επιτέλους μηνύσεις.

Κατά τα άλλα για μια ακόμα φορά και ενώ τη   μυρωδιά του καμένου πλαστικού, από τη φωτιά στον ΧΑΔΑ Κορινού,  την σκέπασε   προσωρινά  η τσίκνα από τα σουβλάκια και τα λουκάνικα, ο δήμαρχος  Κορινού  χαιρέτησε ευτυχής την έναρξη του πολιτιστικού πανηγυριού του τοπικού συλλόγου.

Επί τέλους είναι απαραίτητη η ανακύκλωση, είτε σε επίπεδο Πιερίας είτε στον νέο Δήμο της Κατερίνης,  τόσο των μπαζών όσο και των μεγάλων επίπλων και αντικειμένων που δεν δέχεται ο ΧΥΤΑ, η πραγματική κατάργηση όλο των ΧΑΔΑ,  ο έλεγχος όλων των ασυνειδήτων που ρυπαίνουν το περιβάλλον. 

Αντώνης  Δ.  Μάντζιος
υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου