Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ο συλλέκτης Χρήστος Γιαννουλάκης «240 Εκκλησιαστικοί Χειροποίητοι Σταυροί Αιθιοπίας»


Ο Χρήστος Γιαννουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος, έχει μια κόρη και μένει εδώ και πολλά χρόνια στην Κατερίνη.  Εργάστηκε ως Τραπεζικός (τ. Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Ελλάδος στην Τράπεζα EUROBANK ERGASIAS s.a).
To συλλεκτικό του μικρόβιο το κόλλησε σε ηλικία 22 ετών, όταν άρχισε να ταξιδεύει στο εξωτερικό.
Η πρώτη του αφορμή για συλλογή, ήταν τα ρέστα που του έμεναν, σε κέρματα, από τις διάφορες χώρες που πήγαινε. Σιγά-σιγά αυτά τα νομίσματα αυξήθηκαν, γιγαντώθηκαν και κάποτε, το 2001 κατέληξαν να μπουν στο Βιβλίο των Παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες (Guinness Book of World Records) ως η μεγαλύτερη συλλογή Νομισμάτων στον Κόσμο.
Την ίδια τύχη είχε και η επόμενη συλλογή του σε Χαρτονομίσματα, η οποία καταχωρήθηκε και αυτή το 2001 στο Βιβλίο των Παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες (Guinness Book of World Records) ως η μεγαλύτερη συλλογή Χαρτονομισμάτων στον Κόσμο.
Αξιοσημείωτο, ότι είναι από τους ελάχιστους στον κόσμο που τιμήθηκαν με δύο βραβεία Guinness.
Με αυτά και με εκείνα, όλα αυτά τα 40 χρόνια (πότε πέρασαν τόσο γρήγορα;)  απέκτησε 14 διαφορετικές συλλογές, μεταξύ αυτών:
Σπάνια και παλιά Βιβλία, Ωρολόγια τσέπης , παλιές φωτογραφικές μηχανές, σιγαροθήκες,  Μετοχές και επιταγές περασμένων αιώνων, Ξύλινες Αφρικάνικες μάσκες και βεβαίως η σημαντικότερη αυτή με τους Εκκλησιαστικούς Χειροποίητους Σταυρούς Αιθιοπίας.
Εδώ τελειώνουν οι συλλογές του?  Μάλλον ..ίσως … ποιος ξέρει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου