Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Επίσκεψη της Βουλευτού Πιερίας Μαρίας Μίχου στο ΤΕΙ Κατερίνης


Έτοιμες οι αίθουσες προκάτ για τα σχολεία της Πιερίας 

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που αφορούν την παιδεία και την υγεία, η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου επισκέφτηκε χθες τον Προϊστάμενο του ΤΕΙ Κατερίνης κ. Δημήτρη Τριανταφύλλου, ενώ σε επικοινωνία που είχε με τον Διευθυντή Σχολικού Εξοπλισμού  του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Βασίλη Νάνο, ενημερώθηκε για το ζήτημα των αιθουσών  στο 3ο σχολικό συγκρότημα Κατερίνης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΕΙ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Με τον Προϊστάμενο  του Τμήματος  Πιστοποίησης και Διακίνησης Προϊόντων  του ΤΕΙ Κατερίνης κ. Δημήτρη Τριανταφύλλου    συναντήθηκε  χθες η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κα Μαρία Μίχου.
Η κα Μίχου συζήτησε με τον κ.Τριανταφύλλου για όλα τα  ζητήματα που αφορούν τη  λειτουργία του παραρτήματος στην Κατερίνη και αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του εκπαιδευτικού ιδρύματος,  ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ. Τριανταφύλλου για τους τρόπους αξιοποίησης τους,  αλλά και τα μελλοντικά σχέδια  του ΤΕΙ.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ  ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Αναφερόμενος στη λειτουργία του εκπαιδευτικού ιδρύματος ο κ.Τριανταφύλλου ανέφερε ότι πρόκειται για ένα από τα τέσσερα τμήματα που υπάγονται στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το οποίο έπειτα από επίπονες και πολυετείς  προσπάθειες έχει αναγνωριστεί  ως προς την ποιότητα των σπουδών που προσφέρει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από 800 φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι  εκ των οποίων ενεργοί είναι  657  φοιτητές. Ωστόσο όπως είπε ο κ. Τριανταφύλλου ένα σημαντικό αίτημα είναι η  μετονομασία του τμήματος ΤΕΙ Κατερίνης σε τμήμα «Logistics-Εφοδιαστικής» που περιγράφει  ακριβέστερα το αντικείμενο σπουδών. 
Σε  ότι αφορά τις υποδομές το ΤΕΙ  δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα, αντιθέτως όπως επεσήμανε ο κ.Τριανταφύλλου μπορούν να φιλοξενηθούν  ακόμη μέχρι και  δυο τμήματα  ΤΕΙ σε περίπτωση που γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων.  Το ΤΕΙ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια βιβλιοθήκη, δυο αμφιθέατρα, εργαστήρια πληροφορικής, ενώ το μόνο πρόβλημα  που υπάρχει είναι η έλλειψη σε διοικητικούς υπαλλήλους, καθώς υπάρχει μόνο μια διοικητική υπάλληλος.
Ο κ. Τριανταφύλλου ευχαρίστησε την κα Μίχου για την επίσκεψη της και κυρίως για την ουσιαστική συζήτηση και ενημέρωση που είχαν και ζήτησε  τη συνδρομή της στις όποιες αλλαγές που θα επέλθουν με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει συγχωνεύσεις, μεταφορές ή καταργήσεις κάποιων τμημάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Από την πλευρά της η κα Μίχου  υπογράμμισε ότι η ίδια θα συμβάλλει με όλες της δυνάμεις όπου χρειαστεί αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «η υγεία και η παιδεία είναι δημόσια αγαθά και πρέπει να παρέχονται με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο, δωρεάν σε όλους.
«Γίνεται μια πολύ καλή και ουσιαστική δουλειά στο ΤΕΙ» σημείωσε  Βουλευτής Πιερίας, και είναι χρέος μας να συμβάλλουμε όλοι,  για να έχουμε τα  καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
«Είχε  ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μένα η πολύ καλή  άποψη των φοιτητών για το επίπεδο σπουδών στο ΤΕΙ Κατερίνης» πρόσθεσε η κα Μίχου.

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ  ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΕΣ
Η κα Μίχου είχε τηλεφωνική  επικοινωνία χθες το μεσημέρι με τον Διευθυντή Σχολικών Εξοπλισμών του ΟΣΚ . Βασίλη Νάνο, αναφορικά με την εξέλιξη του προβλήματος της έλλειψης σχολικών αιθουσών στο 3ο σχολικό συγκρότημα Κατερίνης.
Όπως ενημέρωσε τη Βουλευτή ο κ.  Νάνος οι έξι αίθουσες προκάτ είναι έτοιμες για να παραδοθούν. Απομένει η υλοποίηση της υποδομής από το Δήμο Κατερίνης για την τοποθέτηση των αιθουσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου