Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Φως, περισσότερο φως, αυτό χρειάζεται για να γίνει τιμωρός, ο Ελληνικός λαός!

Του Γαβριήλ Θ. Λαμψίδη
lampsidis@gmail.com

Με την ίδρυση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» δεν αλλάζει τίποτα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην, θαρρείς, συνδυασμένη (μετά από συνεννόηση;) προσπάθεια του σάπιου παλαιοκομματικού κόσμου να αναβαπτιστεί και να περάσει, από την ενοχή, στην ανοχή και στην παραδοχή. Ποιος όμως από μας, που δεινοπαθούμε χωρίς να έχουμε φταίξει σε τίποτα, θα προσλάβαινε οικονομικό σύμβουλό του αυτόν που τον χαντάκωσε; Διότι, όπως και από όποια πλευρά κι’ αν το δεις, περί αυτού πρόκειται. Όλοι, ανεξαιρέτως όλοι, οι πολιτικοί, ο καθένας από το πόστο του, με πρωτοβουλίες τους ή με τη στάση τους,  μοιράζονται την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας, αλλά και για τον εξευτελισμό της. Άλλος πολύ, άλλος λίγο, αθώος ΟΥΔΕΙΣ.



Άξιο παρατηρήσεως τυγχάνει επίσης και κάτι άλλο που ίσως διαφεύγει της προσοχής των πολλών. Εδώ και λίγο καιρό εμφανίζονται πρόσωπα και στοιχεία στο Διαδίκτυο, που διεκδικούν την προσοχή μας αναδρομικά, για τη χρονική περίοδο κατά την οποία είχε περίπου περιγραφεί η κατάσταση στην οποία θα είχε περιπέσει η χώρα μας! Προφήτες ή πράκτορες; Η δική μου εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για «φυτευτούς» επικίνδυνους πράκτορες, οι οποίοι, αφού «έδεσαν» τον γάϊδαρό τους ή εκπλήρωσαν την αποστολή τους, εμφανίζονται τώρα και επισημαίνουν πράγματα που δεν επιδέχονται θεραπείας, τα οποία όμως θα έχουν επίπτωση πάνω στη ψυχολογία του κόσμου.

Θέλω, επίσης, να καταθέσω την εκτίμησή μου και για ένα άλλο γεγονός, το οποίο  σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι επέτρεψαν με τη στάση τους να σχηματιστεί η εντύπωση ότι πρόκειται για δίλημμα κι’ από εκεί και μετά η κριτική περιορίστηκε εάν καλώς ή κακώς είχε τεθεί. Αναφέρομαι στη δήλωση του πρωθυπουργού, που έγινε πριν από την πρώτη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, με την οποία έθετε ευθέως θέμα προκήρυξης εθνικών εκλογών, στο αμέσως προσεχές διάστημα, αν  αποδοκιμάζονταν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι, στους οποίους έδωσε τη στήριξή του το ΠΑ.ΣΟ.Κ .!

Πέρα από το γεγονός ότι κάτι παρόμοιο δεν είχε το προηγούμενό του πουθενά στον κόσμο, η πρωτοφανής δήλωση του ανήσυχου για το πολιτικό μέλλον του πρωθυπουργού, είναι αδικαιολόγητη  και υποτιμητική για τους Έλληνες, ακόμα κι’ αν προβληθεί το επιχείρημα (κάτι που έγινε εν μέρει), ότι η χώρα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Διότι, σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε ή να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.. Εξ’ αυτού, συνάγεται ότι ο Γ. Παπανδρέου προέβαινε σε μια μελετημένη και υπολογισμένη καλά κίνηση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να τα παρατήσει (με εκλογές ή χωρίς εκλογές) και καθόλου, μα καθόλου, να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές, επιδιώκοντας να αναβαπτιστεί μέσα από μια καινούργια  λαϊκή εντολή.

Αυτό που έκανε δεν διέφερε πολύ από τη μέθοδο που χρησιμοποίησε ο Καραμανλής για να …φύγει! Οι ευφυείς Έλληνες, ψηφίζοντας και αρνούμενοι να ψηφίσουν, δεν έδωσαν στον Γ. Παπανδρέου τη δικαιολογία που ήθελε για να το …στρίψει. Και είναι ευτύχημα ότι οι ένοχοι, χωρίς να τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, είναι εδώ! Γιατί, εδώ τους θέλει ο τιμωρός -  λαός! Κοντός ψαλμός, αλληλούϊα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου