Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

«ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΛΟΤΟΜΟΥ» μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Νέστορα Μάτσα



Ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία από τη ζωή των υλοτόμων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό της πόλης, μέσα από ένα ντοκιμαντέρ του Νέστορα Μάτσα, που προβλήθηκε στο πλαίσιο των «Αικατερινείων» το πρωί της Κυριακής 21 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης.
Επρόκειτο για μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν  ο Πολιτιστικός Οργανισμός Κατερίνης και η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών. Προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης και  πρόεδρος της ΜΕΚ Ζήνων Σατραζέμης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του Νέστορα Μάτσα στην ελληνική Λαογραφία, τονίζοντας πως υπήρξε αναμφισβήτητα μεγάλη και ίσως η μεγαλύτερη στον τομέα του ντοκιμαντέρ. Αφιερώνοντας τον εαυτό του στη διάσωση του λαογραφικού υλικού της Ελλάδος, ο Νέστορας Μάτσας έχει στο ενεργητικό του πάνω από 70 ντοκιμαντέρ. «ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΛΟΤΟΜΟΥ» είναι ένα από αυτά.
Ο κ. Σατραζέμης μίλησε για τους Καταφυγιώτες υλοτόμους, τους  πιο διάσημους και ξακουστούς υλοτόμους σε όλη την Ελλάδα, τα μακροχρόνια ταξίδια τους και τον πολιτισμό που μετέφεραν επιστρέφοντας, καθιστώντας το Καταφύγι ένα σπάνιο κέντρο πολιτισμικής δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου