Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Δυναμικά η Πιερία στην 26ης PHILOXENIA



Σε ένα άρτιο περίπτερο 75 τ.μ. η Νομαρχίας Πιερίας και η Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας πρωταγωνιστούν στην καρδιά της φετινής Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού

Δυναμική είναι και τη φετινή χρονιά η παρουσία της Πιερίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιείται από 18-21 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με το σταντ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας να κυριαρχεί σε ένα χώρο 75 τ.μ. στο κέντρο του εκθεσιακού χώρου.


Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και οι τουριστικοί φορείς της Πιερίας συμμετέχουν ενεργά και σε αυτή τη δράση τουριστικής προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας, στην κατεύθυνση της προσέλκυσης του εσωτερικού τουρισμού, αλλά και των επαγγελματικών συμφωνιών με ξένους και Έλληνες τουριστικούς πράκτορες.
Εξάλλου, στόχος της 26ης Philoxenia, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, είναι η δημιουργία νέων προοπτικών για την τουριστική ανάπτυξη, τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Μέσα από τη διοργάνωση, οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Πιερίας έχουν τη δυνατότητα να προβληθούν διεθνώς, αλλά και να έχουν άμεση επικοινωνία με κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου.

Στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά 500 εκθέτες και εκτός από τις ελληνικές συμμετοχές συμπεριλαμβάνονται και άλλες από την Αίγυπτο, την Αλβανία, τη Βραζιλία, τη Βουλγαρία, την Γκάνα, την Ινδία, την Κύπρο, τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Συρία, αλλά και από την Τουρκία και την Τυνησία.

Στην έναρξη της έκθεσης, το βράδυ της Πέμπτης, 18 Νοεμβρίου 2010 που έγιναν και τα εγκαίνια από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκπροσώπησε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Μπούρος, ο αντιπρόεδρος Ηλίας Ηλιάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Δημήτρης Πανταλόνας, ο πρόεδρος της Πιερικής Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Γιώργος Συνδικιώτης, η εκπρόσωπος του Δήμου Μεθώνης Μαρία Ναβροζίδου, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες. Το περίπτερο της Πιερίας επισκέφθηκε και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και νεοεκλεγέντας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου επεσήμανε ότι η προσπάθεια για την τουριστική προβολή της Πιερίας συνεχίζεται δυναμικά και τη φετινή χρονιά, με τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και των τουριστικών φορέων. «Θέλουμε να δώσουμε για ακόμη μια φορά ένα δυναμικό παρόν στη φετινή διοργάνωση, καθώς για εμάς ο καλύτερος επισκέπτης είναι ο Έλληνας τουρίστας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου, προσθέτοντας ότι η αγορά της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ενδιαφέρον λόγω των συγκριτικού πλεονεκτήματος της Πιερίας για ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση των επισκεπτών.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι η Πιερία διαθέτει άρτιες τουριστικές μονάδες, είναι προορισμός τόσο για τον χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι και προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις σε πολύ καλές τιμές. Επίσης, είπε ότι παρά το γεγονός ότι ολοκληρώνεται η θητεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας έχει γίνει προγραμματισμός για τη συνέχιση της τουριστικής προβολή σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς, ούτως ώστε ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης να συνεχίσει την πολύχρονη προσπάθεια στην κατεύθυνση της προσέλκυσης των τουριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου