Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Κρατικό Κτήμα Κατερίνης

Το έργο δημοπρατείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας

Ένα σημαντικό έργο ανάπλασης και εκσυγχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου στο Κρατικό Κτήμα Κατερίνης δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, με στόχο τη βελτίωση  και  τη λειτουργική αξιοποίηση των αθλητικών υποδομών της πόλης.



Το έργο, προϋπολογισμού 820.000€, αφορά στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και των γηπέδων στις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Κρατικό Κτήμα Κατερίνης, στο οικοδομικό τετράγωνο 365α της ενότητας Εθνικού Σταδίου – Βατάν του Δήμου Κατερίνης και γενικότερα στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής. 

Στο έργο περιλαμβάνονται η κατεδάφιση των δύο παλιών κτιρίων που υπάρχουν στο κτήμα, η ανακαίνιση όλων των γηπέδων και η μετατροπή του γηπέδου τένις σε γήπεδο ποδοσφαίρου 8Χ8. Επίσης, το έργο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης όλων των υφιστάμενων περιφράξεων, την κατασκευή αποδυτηρίων τύπου Ζ και κυλικείου, πλήρως εξοπλισμένων με ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο περιβάλλοντας χώρος των γηπέδων  και του κτιρίου θα διαμορφωθεί κατάλληλα, με χώρους πρασίνου, ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις και φυτεύσεις. Θα εγκατασταθεί περιφερειακός φωτισμός του χώρου με ηλιακά φωτιστικά σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής για πράσινη ενέργεια ενώ θα κατασκευαστούν τρεις χώροι στάθμευσης με εργασίες οδοστρωσίας σύμφωνα με το σχέδιο πόλεως. Τέλος, προβλέπεται η ασφαλτόστρωση και κατασκευή δικτύου ομβρίων των δρόμων περιμετρικά του κτήματος από την πλευρά του δασαρχείου, του ΙΚΑ και του δημοτικού σχολείου, όπως επίσης  και του δρόμου ανάμεσα στο δασαρχείο και το ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου