Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΑΙΣΧΟΣ! ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με ένα κατάπτυστο κείμενο του υπουργείου Παιδείας και δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων που έφτασε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κάθε νομού της χώρας, στις 16/11 αμέσως μετά τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, γίνεται γνωστό ότι περικόπτουν κονδύλια από τα αθλητικά γυμνάσια και λύκεια για τη μεταφορά μαθητών – αθλητών σε χώρους άθλησης για να κάνουν τα μαθήματα - προπονήσεις τους. Φτάνουν στο σημείο να ζητούν από τους ίδιους τους γονείς να αναλάβουν το κόστος της μεταφοράς τους αν θέλουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν στα αθλητικά γυμνάσια και λύκεια.



Η υποχρηματοδοτούμενη ήδη «δημόσια» και «δωρεάν» παιδεία δέχεται ένα ακόμη πλήγμα και παραπέρα υποβάθμισή,  στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής, της πολιτικής του κεφαλαίου, της Ε.Ε που διαχρονικά στηρίζουν με νύχια και με δόντια τόσο η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και η προηγούμενη της Ν.Δ.

Η αποψίλωση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας αποτελεί στρατηγική επιλογή των κομμάτων του δικομματισμού, με στόχο την εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της μόρφωσης, της παράδοσής τους στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Χρειάζεται άμεση, καθολική, αγωνιστική απάντηση από το σύνολο της μαθητικής κοινότητας, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς για να μη περάσει αυτή η αντιδραστική μεθόδευση. Χρειάζεται αγώνας διεκδικητικός για σύγχρονα σχολεία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν που θα προσφέρουν ολοκληρωμένη και ολόπλευρη μόρφωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου