Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση Θ. Παπαγεωργίου με την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 ξεκινά η διαδικασία διόρθωσης λαθών της ενιαίας ενίσχυσης καθώς και η πληρωμή του υπόλοιπου 25% των δικαιωμάτων των καπνοκαλλιεργητών

Η αποκατάσταση των λαθών

Σε συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου με την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ τέθηκαν από τον κ. Παπαγεωργίου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί αγρότες της Πιερίας με την μη καταβολή των ενισχύσεων από τα λάθη που διαπιστώθηκαν στην πιστοποίηση των αγροτεμαχίων  και των καλλιεργειών τους.
Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δόθηκε διαβεβαίωση πως μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, θα ανακοινώσει την διαδικασία διόρθωσης των λαθών για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες. Η διαδικασία διόρθωσης των λαθών θα γίνεται με διοικητική πράξη μεταξύ των αγροτών και του ΟΠΕΚΕΠΕ και μόλις αυτή ολοκληρώνεται θα πληρώνονται οι αγρότες τα χρήματα που δικαιούνται.

Το 25% μετά την 1η Ιανουαρίου 2011
Όπως είναι γνωστό οι αγρότες καπνοκαλλιεργητές έχουν λάβει το 50% των δικαιωμάτων τους  και υπήρχε η δέσμευση για καταβολή επιπλέον ενός ποσού που αντιστοιχεί στο 25% των δικαιωμάτων από την καλλιέργεια του καπνού.
Όπως επίσης διαβεβαίωσε τον κ. Παπαγεωργίου η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την 1η Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί η διαδικασία για την πληρωμή αυτού του ποσού στους καπνοκαλλιεργητές. Η πληρωμή θα γίνεται άμεσα μετά την υποβολή απλής αίτησης μέσω των Ομάδων τους ή διαδικτυακά στον ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς κανένα κόστος και καμιά παρακράτηση για τους δικαιούχους αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου