Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζουμε παρά τα αρνητικά αποτελέσματα

Οι Δημοτικές  εκλογές αποτελούν πλέον παρελθόν και για τα επόμενα τρισήμισυ χρόνια επιλέχθηκαν από τους πολίτες οι διοικήσεις των νέων ΟΤΑ.  Στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού η παράταξη του Β. Πολύζου πλειοψήφησε και ο πρώην βουλευτής θα είναι ο πρώτος Δήμαρχος του νέου ΟΤΑ της Β. Πιερίας.  Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας και την ειλικρινή ευχή μας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση ωφέλιμου κοινωνικά έργου.


Η παράταξή μας ως γνωστόν μετά από έντονο προβληματισμό και έλλειψη διαθέσιμου επικεφαλής, δεν ήταν δυνατόν να συμμετάσχει αυτόνομα στις εκλογές.  Αποφάσισε λοιπόν την προγραμματική συμφωνία με τον Β. Λαγδάρη, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιό του.   Πήραμε αυτή την απόφαση παρά τις γνωστές διαφορές μας με τον υποψήφιο Δήμαρχο, με σκοπό την συμμετοχή μας ώστε να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην διαμόρφωση θετικής προοπτικής για τον τόπο, απορρίπτοντας την επιλογή της απουσίας και της αδράνειας.

Η παράταξη «Ενωτική Πορεία» γενικά νομίζουμε ότι λειτούργησε θετικά και η στάση του επικεφαλής ήταν αξιοπρεπής.  Γνωρίζαμε βεβαίως εκ των προτέρων ότι θα υπάρξουν – και πράγματι υπήρξαν – φαινόμενα προσωπικής προβολής από κάποιους, εσωστρέφειας, μη επαρκούς προγραμματικού λόγου και ελλείματος συντονισμού και συλλογικής λειτουργίας.  Όμως όλα αυτά δεν θίγουν την συνολική θετική εικόνα της παράταξης, πόσο μάλλον αν συγκριθεί με τους άλλους συνδυασμούς που δεν εξέφρασαν ούτε στοιχειωδώς θέσεις για τον νέο Δήμο μη εκδίδοντας καν έστω μία σελίδα γραπτών δεσμεύσεων. 

Η παράταξή μας δεν εξέλεξε μέλος της στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.  Πιστεύουμε ότι ο κριτικός και προγραμματικός μας λόγος που επί 15 χρόνια εκφράζουμε θα ήταν χρήσιμος και ωφέλιμος, όμως σεβόμαστε την διαφορετική επ’ αυτού άποψη του λαού, όπως εκφράστηκε.  Υπάρχει βέβαια θεσμική εκπροσώπησή μας σε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα και θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε και από αυτές τις θέσεις θετικά. 

Υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας με τον ίδιο τρόπο που μέχρι τώρα το κάναμε. Ούτως ή άλλως η συμμετοχή μας στα κοινά ποτέ δεν είχε ως προϋπόθεση την κατάληψη οποιασδήποτε θεσμικής ή μη θέσης.

  Έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως παράταξη παρακολουθώντας όλα τα θεσμικά όργανα και όλες τις εξελίξεις.  Θα χρησιμοποιήσουμε όποιο βήμα έχουμε στα όργανα, στο διαδίκτυο, στα ΜΜΕ, στις ανοικτές εκδηλώσεις, στην κοινωνία.  Θα συνεχίσουμε να κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερα αυτό που νιώθουμε ότι έχουμε υποχρέωση: Να αγωνιζόμαστε, να μελετούμε, να κάνουμε κριτική και να προτείνουμε αυτά που θεωρούμε καλύτερα για την Β. Πιερία και για τα παιδιά μας.

Για την Γ.Σ. της Παράταξης
Αντώνης Νταγλιούδης
Χρήστος Πρασκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου