Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Τιμούμε σήμερα την 62η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που υπογράφτηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στις 10 Δεκεμβρίου 1948, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά τον οποίο καταπατήθηκε κάθε κανόνας ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Σε έναν κόσμο που ήταν ακόμη συγκλονισμένος από τη φρίκη του πολέμου, η Διακήρυξη αποτέλεσε την πρώτη παγκόσμια «δέσμευση» για την αξιοπρέπεια, την ισότητα, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό.
Πρόκειται για αναφαίρετα δικαιώματα. Πρόκειται για Διακήρυξη, που θα έπρεπε να αλληλεπιδρά στις σχέσεις ανθρώπων, κρατών και λαών.
Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση ειρήνης, ευημερίας και υγιούς ανάπτυξης όλων των λεγόμενων σύγχρονων κοινωνιών.
Καθήκον  όλων μας είναι να αγωνιστούμε για την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών ανεξαιρέτως χρώματος, φυλής, θρησκείας, ιδιαίτερα στις μέρες μας όπου οι συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώνονται από την παγκόσμια οικονομική κατάσταση, ενδέχεται να μετακινήσουν μεγάλες ομάδες πληθυσμού προς την Ευρώπη, κάτω από αντίξοες-απάνθρωπες συνθήκες.
Η σημασία της φετινής Επετείου για τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τη χώρα μας και την Ευρώπη, αφού σύντομα ίσως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ακόμη περισσότερες προκλήσεις, αλλά και να επιδείξουν μεγαλύτερες αντοχές στην εφαρμογή της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποδεικνύοντας ότι συνεχίζουν να αποτελούν σταθερό θεματοφύλακα των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Γιάννης Αμοιρίδης
Βουλευτής Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου