Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ

(ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 6/12 ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ)

Άλλη μια σύσκεψη φορέων για το πρόβλημα των διοδίων έλαβε χώρα στο νομό μας τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου ύστερα από πρόσκληση του επιμελητηρίου του νομού μας. Στη σύσκεψη αυτή ήρθαν στην επιφάνεια όλα τα αδιέξοδα των μέχρι τώρα χειρισμών που είχαν να κάνουν με συναντήσεις σε υπουργεία, δημόσιες σχέσεις, συναντήσεις με διάφορους παράγοντες. Αυτή η τακτική κράτησε το κόσμο μακριά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εκτόνωνε κάθε λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή για την αποικιοκρατική συμπεριφορά της εταιρείας «ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε» και καθυστερούσε την οργάνωση της λαϊκής πάλης απενοχοποιώντας τις πολιτικές τόσο της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όσο και της προηγούμενης της Ν.Δ.

Ακούσαμε και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Πιερίας κύριο Χατζηχριστοδούλου με περίσσια υποκρισία να μιλάει για δήθεν κλιμάκωση του αγώνα με κατάληψη του οδοστρώματος και άνοιγμα των διοδίων με στόχο την μείωση των κομίστρων. Είναι αυτός που στηλίτευε κάθε εργατικό λαϊκό αγώνα, τους χαρακτήριζε παράνομους, ότι κινούνταν στα όρια της νομιμότητας και παραβίαζαν το αστικό σύνταγμα, είναι αυτός που έκανε μηνύσεις στους απεργούς της ΔΕΗ που πάλευαν για τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα. Είναι εμπαιγμός και κοροϊδία οι αγωνιστικές κορώνες που υψώνει τώρα και αποτελούν στρακαστρούκες. Από κοντά και διάφορα γαλαζοπράσινα τοπικά στελέχη και νεόκοποι «αριστεροί», απόντες από τους καθημερινούς μικρούς ή μεγάλους εργατικούς λαϊκούς αγώνες πρόθυμοι πάντα στο να εφαρμόσουν την κυρίαρχη πολιτική που οξύνει τα λαϊκά προβλήματα.
Μιλάνε για αγώνες κατά των διοδίων έτσι γενικά και αόριστα χωρίς να παρουσιάζουν ούτε ένα αίτημα. Οι φορείς που μετέχουν σε αυτές τις συσκέψεις αποτελούν τοποτηρητές των γαλαζοπράσινων πολιτικών και χρησιμοποιούνται ως ιμάντες για το πέρασμα και την εφαρμογή αντιλαϊκών, αντιδραστικών επιλογών. Οι διακηρύξεις « όλοι μαζί στον αγώνα» είναι παραπλανητικές για να συγκαλύψουν τις πολιτικές ευθύνες για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το ξεπούλημα των δρόμων σε ιδιωτικές εταιρίες. Ψάχνουν συνένοχους. Εγκαλούν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ότι δεν συμμετέχει στις συσκέψεις και στους «αγώνες» τους. Το ΠΑΜΕ και οι κομμουνιστές δεν πρόκειται να κουβαλήσουν νερό στον μύλο του αποπροσανατολισμού, της συναίνεσης και ενσωμάτωσης εξωραΐζοντας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, τη πολιτική που ξεπουλάει τη περιουσία του Ελληνικού λαού.
Ο αγώνας κατά των διοδίων πρέπει να έχει συγκεκριμένες πολιτικές στοχεύσεις για να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και να αποκτήσει δυναμική. Πυρήνας του αγώνα πρέπει να είναι η ακύρωση των συμβάσεων παραχώρησης για δρόμους αποκλειστικά δημόσιους ελεύθερους για το λαό, να καταδικαστούν οι πολιτικές που βγάζουν στο σφυρί τις υποδομές της χώρας μας όπως λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι από τις πολιτικές ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΛΑ.Ο.Σ – Ε.Ε, Δ.Ν.Τ, να μην αποδεχθεί ο λαός τη λογική της ανταποδοτικότητας την ώρα που πληρώνει τους αντιλαϊκούς άμεσους και έμμεσους φόρους.
Μόνο το αντιμονοπωλιακό κίνημα μπορεί να εγγυηθεί ένα τέτοιο αγώνα που βάση οργάνωσης και συσπείρωσης θα είναι το πρωτοβάθμιο σωματείο, ο σύλλογος, η γειτονιά, οι αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις όπως το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, οι φοιτητικές και μαθητικές συσπειρώσεις. Παλλαϊκός αγώνας και ξεσηκωμός τώρα όχι μόνο για να μη γίνουν άλλα διόδια ή να φύγουν από τη περιοχή μας αλλά η κατάληξη αυτού του αγώνα θα πρέπει να είναι η κατάργηση όλων των διοδίων, για υποδομές σύγχρονες που θα απολαμβάνει δωρεάν ο λαός. Οποιαδήποτε μεσοβέζικη λύση έχει διαχειριστικό χαρακτήρα και είναι εμπαιγμός που στοχεύει στην εκτόνωση κάθε αγωνιστικής λαϊκής διάθεσης, αγανάκτησης και οργής.

ΡΟΥΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου