Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η μεγάλη γιορτή των μαθητών-Πρεσβευτών Ειρήνης της Κατερίνης

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 11:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Εκατοντάδες μαθητές από τα γυμνάσια και τα λύκεια της Κατερίνης συναντώνται το πρωί της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώνοντας τη φωνή και τη θέλησή τους υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης, στο πλαίσιο του προγράμματος "United POLEIS for Peace through sport", μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Πολιτιστικού Ιδρύματος με την επωνυμία «Αριστοτέλειο», που δημιούργησε πριν από περίπου 15 χρόνια στη Ρώμη ο Νίκος Σικλόγλου.


Το κάλεσμα προς τους μαθητές της β/θμιας εκπαίδευσης απηύθυνε ο Δήμος Κατερίνης, ο οποίος είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που υιοθέτησε αυτή την πρωτοβουλία, προτρέποντας τους μαθητές των σχολείων της πόλης να γίνουν εθελοντές πρεσβευτές ειρήνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και  το Γραφείο Πολιτισμού  στις 11:30 π.μ. και είναι αφιερωμένη στα ΑμεΑ, καθώς  μία από τις δράσεις , με τίτλο «Olympic games 4 all», αφορά και στην καθιέρωση κοινών Ολυμπιακών Αγώνων για όλους ανεξαιρέτους τους αθλητές, αντί των Παραολυμπιακών Αγώνων που γίνονται σήμερα. Τη σχετική διακήρυξη έχουν ήδη υπογράψει 15 πρόσωπα τιμώμενα με το Nobel Ειρήνης, προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και χιλιάδες μαθητές από την Ιταλία και Σλοβακία.

Την προσπάθεια αυτή, έρχονται να ενισχύσουν τώρα οι μαθητές-πρεσβευτές ειρήνης της Κατερίνης, τα 15μελή συμβούλια των οποίων είχαν ενημερωθεί σχετικά σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησαν πρόσφατα ο Δήμος Κατερίνης και το Γραφείο Πολιτισμού της β/θμιας Εκπαίδευσης και είχαν ανταποκριθεί με ενθουσιασμό.

Σε αυτή την μεγάλη γιορτή Ειρήνης της Κατερίνης έχουν προσκληθεί ακόμη Προϊστάμενοι Εκπαίδευσης, Διευθυντές Σχολείων και Καθηγητές, ενώ η εκδήλωση είναι ανοικτή για τους λοιπούς φορείς και το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου