Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Το ΠΑΜΕ από τη πρώτη στιγμή ανέδειξε αγωνιστικά το ζήτημα των διοδίων, του ξεπουλήματος των εθνικών δρόμων από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΛΑ.Ο.Σ σε ιδιωτικές κοινοπραξίες όπως η «ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε». Μπήκε μπροστά στην οργάνωση λαϊκών κινητοποιήσεων με όρους κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στη πολιτική ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, Ε.Ε που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου βγάζει στο σφυρί τη περιουσία του Ελληνικού λαού.


Θεωρούμε υποκριτικά όλα αυτά που ακούστηκαν στη σύσκεψη φορέων που διοργάνωσε το επιμελητήριο Πιερίας τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου. Υποκριτικές οι δήθεν «αγωνιστικές» κορώνες από αυτούς που χλευάζουν το ΠΑΜΕ και το κατηγορούν ότι κινείται στα όρια της νομιμότητας, καταπατά το αστικό σύνταγμα όταν αγωνίζεται για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Τώρα πως αποφάσισαν καταλήψεις δρόμων; Όσο και να λοιδορούν το ΠΑΜΕ οι νεροκουβαλητές της αντιλαϊκής, αντιδραστικής πολιτικής, ο λαός ξέρει και γνωρίζει. Γιατί το ΠΑΜΕ το γνώρισαν στους δρόμους του αγώνα, έξω από τις πύλες των εργοστασίων, στις λαϊκές γειτονίες που καλούσε σε λαϊκή οργάνωση και ταξική συσπείρωση για την αντεπίθεση.

Καμιά εμπιστοσύνη στους θεματοφύλακες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ και στα φερέφωνά τους, καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που αποπροσανατολίζουν το λαό, ευνουχίζουν το λαϊκό κίνημα, είναι αμέτοχοι από μαζικές λαϊκές διαδικασίες και διεργασίες στο όνομα κάποιου «εθελοντισμού» εξωραΐζοντας  τη κυρίαρχη αντιδραστική πολιτική. Εθελοντές αποτελούν οι χιλιάδες εργάτες και λαού που οργανώνονται στα σωματεία τους, παλεύουν κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία για μισθολογικά, κοινωνικοασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα, είναι στη πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στη πολιτική ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ που εξαθλιώνει σήμερα ευρύτερες εργατικές δυνάμεις, πλατιά λαϊκά στρώματα. Αυτό τον εθελοντισμό προβάλλει και προωθεί το ΠΑΜΕ για να ανέβει ο βαθμός της λαϊκής οργάνωσης και ταξικής συσπείρωσης, βασική προϋπόθεση για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση.

ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου