Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Μαύρα Χριστούγεννα για τους εργαζόμενους στον ΣΑΔΑΠ

Τα χειρότερα Χριστούγεννα της ζωής τους επιφύλαξαν «οι αρμόδιοι» για τους εργαζόμενους στον ΣΑΔΑΠ (Σύνδεσμο αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων Νότιας  Πιερίας). Κι αυτό γιατί είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, δεν τους καταβλήθηκε το  δώρο Χριστουγέννων, και το επίδομα  αδείας, παρόλο που οι συμβάσεις τους λήγουν 31 Δεκεμβρίου.
Θύματα της γενικότερης πολιτικής της Λιτότητας, που εδώ και χρόνια εφαρμόζουν οι  εναλλασσόμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ  και της ΝΔ, θύματα της εγκληματικής αδιαφορίας των δημάρχων Δίου και Ανατολικού  Ολύμπου  αλλά και του Λιτοχώρου, οποίος ενώ ο ίδιος δεν οφείλει τα τεράστια ποσά που οι άλλοι δήμοι οφείλουν  προς τον σύνδεσμο, δεν έκανε τίποτε για να μη γιγαντωθεί το πρόβλημα με τις οδυνηρές για τους εργαζόμενους συνέπειες, θύματα τέλος ενός συστήματος (του καπιταλιστικού) που σε κάθε περίπτωση αντιμετωπίζει  τους εργαζόμενους σαν   «αναλώσιμο προϊόν» και όχι σαν ανθρώπους με ανάγκες.
Η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ  Πιερίας και  μέλη του ΠΑΜΕ Λιτοχώρου μαζί με εκπροσώπους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφτηκαν  και εξέφρασαν την έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στο ΣΑΔΑΠ, συμμετέχοντας και στη δυναμική συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Λιτοχώρου την Παρασκευή 24 Δεκέμβρη.  Ταυτόχρονα τους δηλώσαμε ότι θα είμαστε μαζί τους σε κάθε μορφή  αγώνα που θα αποφασίσουν, και ότι θα συμβάλλουμε  στην ανάπτυξη κινήματος αλληλεγγύης από όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας.
Η εκδήλωση της αποφασιστικότητας των εργαζομένων να επιλέξουν δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων , αλλά και το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία, η δημοσιοποίηση και η ανάδειξη της σοβαρότητας του προβλήματος είχε  σαν αποτέλεσμα  την απόσπαση της υπόσχεσης από τη νέα δημοτική αρχή του Καλλικρατικού δήμου «Δίου-Ολύμπου» ότι οι εργαζόμενοι θα εξοφληθούν μέσα στον Γενάρη 2011.
Η γραμματεία του ΠΑΜΕ Πιερίας εκφράζει άλλη μια  φορά την συμπαράστασή της στους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους του  ΣΑΔΑΠ.
Τους καλεί να δώσουν ενωμένοι τον αγώνα, για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την κατοχύρωση του δικαιώματός τους στην μόνιμη και σταθερή εργασία.
Τους καλεί να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα για τις πολιτικές που εφαρμόζονται από τις αστικές κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου, και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Να γυρίσουν για πάντα την πλάτη σ΄ αυτές τις πολιτικές δυνάμεις, που μας καταστρέφουν την ζωή και να συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ στον αγώνα για μια κοινωνία που  ο λαός θα είναι στην εξουσία, το δικαίωμα στην εργασία θα είναι κατοχυρωμένο, οι καπιταλιστές θα είναι στα αζήτητα  και η οικονομία θα λειτουργεί  προς όφελος των παραγωγών του κοινωνικού πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου