Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Να σταματήσει η παραχώρηση του κάμπινγκ της Σκοτίνας Ν.Πιερίας σε ιδιώτες

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού


Σε πλήρη παραχώρηση πλέον, στο ιδιωτικό κεφάλαιο οδηγείται το κάμπινγκ της Σκοτίνας, στο Νομό Πιερίας, μετά από την πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσίευσε η ΕΤΑ. Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός είναι διεθνής, θα συμμετάσχουν μεγαλοεπενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η  παραχώρηση θα ισχύει για 60 χρόνια. 


Το κάμπινγκ της Σκοτίνας είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, με έκταση περίπου 600 στρέμματα και δυνατότητα φιλοξενίας 2.500 ατόμων, στοιχεία που το καθιστούν «φιλέτο» για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Και έτσι το διαχειρίστηκαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που αρχικά και στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας που ακολουθούν, είχε εκχωρηθεί σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα για παραπάνω από οκτώ χρόνια. Μετά την πάροδο αυτών των χρόνων, ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε, αφήνοντας το να φθείρεται και να χαρακτηρίζεται ως και επικίνδυνο για τους κατασκηνωτές.
Έπειτα από τη συνειδητή απαξίωση του κάμπινγκ έρχεται να πέσει σαν ώριμο φρούτο η πρόσκληση ενδιαφέροντος της ΕΤΑ, με την ουσιαστική ιδιωτικοποίηση του χώρου με στόχους, όπως αναφέρονται σε αυτή, δημιουργίας ξενοδοχειακής υποδομής και άλλων εγκαταστάσεων υψηλών προδιαγραφών, που καμία σχέση δεν θα έχουν με την δυνατότητα οικονομικής κάλυψης τέτοιων διακοπών από τους εργαζόμενους και των οικογενειών τους.
Επίσης η λειτουργία μεγάλου τουριστικού συγκροτήματος θα έχει αρνητικές συνέπειες σε εκατοντάδες μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και άλλες, του Νομού.
Γίνεται πλέον ολοφάνερος ο βασικός στόχος της πολιτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια, η εξυπηρέτηση δηλαδή των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και της αύξησης των κερδών τους, αδιαφορώντας πλήρως για το δικαίωμα του λαού σε διακοπές και αναψυχή και για το γεγονός ότι τα δάση και οι παραλίες πρέπει αποτελούν λαϊκή περιουσία.
Με βάση τα παραπάνω και θεωρώντας ότι η τουριστική πολιτική της χώρας πρέπει να ασκείται με βάση τις κοινωνικές ανάγκες του λαού,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
οι κ.κ. Υπουργοί αν θα σταματήσουν την παραχώρηση του κάμπινγκ της Σκοτίνας σε ιδιώτες για δημιουργία μεγάλης τουριστικής μονάδας και τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο και να παρέχει ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες στους κατασκηνωτές.  

Οι βουλευτές
Άγγελος Τζέκης
Γιάννης Ζιώγας
Σοφία Καλαντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου