Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

«Σκέφτομαι, άρα αγωνίζομαι»
Η πρώτη φάση του μνημονίου προέβλεπε  μείωση του μισθολογικού κόστους μέχρι το 2013 κατά 2,7 δις. Αυτό σήμαινε απώλεια για τους εκπαιδευτικούς περίπου 3 μισθών το χρόνο (μέχρι τώρα). Η δεύτερη φάση, θα έλθει να ολοκληρώσει το αντεργατικό πακέτο με ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, μέσω του δήθεν ενιαίου μισθολογίου  που θα εφαρμοστεί όπως λένε «για να άρει τις υπαρκτές μισθολογικές αδικίες.». Το Ενιαίο θα είναι ο νέος μηχανισμός μείωσης των αποδοχών μας και μάλιστα θεσμοθετημένος, θα είναι το εργαλείο για νέους διαχωρισμούς παλιών και νέων. Με επιπλέον κατάργηση επιδομάτων και δώρων, ο στόχος είναι ένας για όλους: ΑΚΟΜΑ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ.



Δεν τους φτάνει όμως η μείωση των μισθών. Μας θέλουν υποτελείς , φοβισμένους, ανασφαλείς εργασιακά. Προχωρούν σε μείωση των δαπανών για την παιδεία κάτω του 3% του ΑΕΠ στον προϋπολογισμό του 2011.Γι αυτό συνδέουν τον μισθό με την παραγωγικότητα (βλέπε αξιολόγηση). Αυτό θα οδηγήσει στην διαμόρφωση ατομικού μισθού κατά υπάλληλο, στη πλήρη εξάρτησή του από τον εκάστοτε προϊστάμενο για να εξασφαλίσει τον μισθό του!!! 

Αυτό το εφιαλτικό σκηνικό συμπληρώνεται με τον κακόφημο «Καλλικράτη», που μέσα από το πέρασμα των σχολείων και των εργασιακών σχέσεων στους δήμους και στις περιφέρειες θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις σχολείων, ,αποσπάσεις σε άλλο ΠΥΣΔΕ, υποχρεωτικές μετατάξεις Αντί για το σχολείο της γνώσης, μόρφωσης , της κριτικής σκέψης, στο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, σε σχολεία δύο ταχυτήτων , σε όξυνση των ταξικών επιλογών.

Και όλα αυτά γιατί; Για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους οι ευρωπαίοι και εγχώριοι καπιτα-ληστές, τοκογλύφοι τραπεζίτες και χρηματιστές. Γι αυτό υποθήκευσαν τη χώρα, έκαναν τη βουλή κουρελόχαρτο.

Εμείς δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν.

Ζητάμε τα αυτονόητα : Δεν θέλουμε ούτε καλό ούτε κακό ενιαίο μισθολόγιο. Θέλουμε Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για όλα τα θέματά μας.1400 ευρώ καθαρά στον πρωτοδιόριστο με ενσωμάτωση όλων των γενικών επιδομάτων στον βασικό μισθό (εκτός οικογενειακού και θέσης) για να ζούμε με αξιοπρέπεια μόνο με τον μισθό μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ -ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ !

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΡΟΙΚΑ και ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ - ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ στους ΝΕΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ στη ΔΥΝΑΜΗ της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

■ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ , ΩΡΑ 10:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου