Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ  15/12/2010

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

Η 24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιείτε σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος , την ώρα που οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί εκφραστές του επιχειρούν την πιο βίαιη ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα και της κοινωνίας.

Η επίθεση δεν περιορίζεται σε κάποια επιμέρους δικαιώματα, αλλά αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, το δικαίωμα στην εργασία, στην αμοιβή, στην ασφάλεια, τα κοινωνικά και συλλογικά δικαιώματα.

Η επίθεση δεν ξεκίνησε σήμερα . Από την δεκαετία του 90, το κεφάλαιο, στο πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού, έχει αρχίσει την ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων.

Σήμερα όμως οι δυνάμεις του κεφαλαίου και ιδιαίτερα μετά την τελευταία κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αξιοποιούν τα δημοσιονομικά προβλήματα προκειμένου να καταργήσουν κάθε κατάκτηση που έμπαινε και μπαίνει εμπόδιο στην μεγαλύτεροι εκμετάλλευση των εργαζόμενων και την αχαλίνωτη κερδοσκοπία τους.

Στο χώρο της Ευρώπης και ειδικά στην Ε.Ε με πρόσχημα τα δημοσιονομικά προβλήματα, τα δικαιώματα των εργαζόμενων ισοπεδώνονται, αφού η Ε.Ε ακολουθεί όλο και πιο συντηρητική πορεία με ακόμη πιο συντηρητικές αλλαγές στο σύμφωνο σταθερότητας.

Στη χώρα μας η επίθεση έχει ξεκινήσει σταδιακά από τη δεκαετία του 90. Την τριετία όμως που διανύσαμε συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση μέσα από της πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προχωρήσει σε πάγωμα των αυξήσεων, σε ιδιωτικοποιήσεις, σε ανατροπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων κ.λ.π. Τα ίδια έπραξε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που πριν ακόμη προκύψουν προβλήματα δανεισμού και λίγες μέρες μετά τις εκλογές ξέχασε τις δεσμεύσεις  της για ΟΤΕ, COSCO, Τράπεζες, αυξήσεις, ενίσχυση των Δημόσιων Υπηρεσιών.

Σήμερα η επίθεση κορυφώνεται μέσα από πρωτόγνωρες αντιλαϊκές και βάρβαρες πολιτικές και μέσα από το προδοτικό για τα συμφέροντα των εργαζόμενων και της κοινωνίας Μνημόνιο, που συμφώνησε η κυβέρνηση με την στήριξη και άλλων πολιτικών δυνάμεων, με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε, για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των δανειστών και των κερδοσκόπων. Η αγορά εργασίας που προεκλογικά είχε χαρακτηριστεί ως <ζούγκλα>, ελαστικοποιητε ακόμη περισσότερο και οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα η νέα γενιά, μετατρέπονται σε εξαρτήματα των επιχειρήσεων. Η ΕΣΣΕ καταργείται και μέσα από τις επιχειρησιακές ΣΣΕ επιχειρείται η παραπέρα επιδείνωση της θέσης των εργαζόμενων.

Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, αλλά κυρίως τα δημόσια κοινωνικά αγαθά βρίσκονται στο στόχαστρο της επίθεσης. Οι περικοπές δαπανών των δημόσιων υπηρεσιών μαζί με τις πολιτικές για το ανθρώπινο δυναμικό οδηγούν στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών. Η παιδεία, η υγεία, η ασφάλιση, το όποιο κοινωνικό κράτος υπήρχε υποβαθμίζονται και περιορίζονται, και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά εμπορευματοποιούνται. Σε μια περίοδο που η ανεργία και η φτώχεια μεγαλώνουν, το κράτος, και ιδιαίτερα το κοινωνικό κράτος, αντί να ενισχύεται για να διασφαλίζει την προστασία όλων των πολιτών, συρρικνώνεται και απαξιώνεται.

Το εισόδημα των εργαζόμενων στο Δημόσιο μειώνεται κατακόρυφα. Μόνο με τα μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί και υλοποιούνται, οι εργαζόμενοι μέχρι το 2013 θα χάσουν το 35%-40% των εισοδημάτων τους.

Οι απολύσεις από το Δημόσιο, και μάλιστα στο όνομα της αξιοκρατίας-σε πρώτη φάση, εργαζόμενων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις που στην πλειονότητα τους καλύπτουν πάγιες ανάγκες συνεχίζονται.

Τα ασφαλιστικά δικαιώματα και το δημόσιο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης με τους τελευταίους αντιασφαλιστικους νόμους περιορίζονται και οδηγούνται σε οριστική κατάργηση.

Οι αναδιαρθρώσεις, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις υπηρεσιών προωθούνται με βασικό στόχο την περικοπή των κοινωνικών δαπανών και την ενίσχυση των ιδιωτών.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους τους νέους, σε καθολική απεργία για να δώσουμε το μήνυμα στους κυβερνώντες ότι θα αγωνιστούμε μέχρι την πλήρη ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ    
ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ


Για την Ε.Ε του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ
Ο πρόεδρος
Λαζαρος Φυρινιδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου