Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ

Μόνο θράσος πρέπει να έχεις για να εγκαλείς το ΠΑΜΕ για αντιενωτικούς αγώνες, εκτός αν ψάχνεις για χειροκροτητές των σφαγέων των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων όπως πλειοδοτεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και άλλων βαθμών οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος. Μάλλον για αυτό μιλάει η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ «αυτόνομη παρέμβαση» και δεν χρειάζεται να επιτίθεται στο ΠΑΜΕ για να το αποδείξει.


Η «αυτόνομη παρέμβαση» και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θεματοφύλακες της ταξικής συνεργασίας, του κοινωνικοεταιρισμού είναι αυτοί που στείλανε τους εργαζόμενους στο καναβάτσο αντί να οργανώσουν την εργατική, λαϊκή πάλη όλα αυτά τα χρόνια, στρογγυλοκάθισαν στα τραπέζια της ντροπής με τους βιομήχανους  που ονόμασαν κοινωνικούς διαλόγους για να διαπραγματευτούν τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Είναι αυτοί που υιοθέτησαν μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας εργαλεία χρήσιμα για τους κεφαλαιοκράτες για να εντείνουν το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

Στην «ενότητα» της υποταγής, της συναίνεσης, της λεηλασίας των εργασιακών, μισθολογικών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων λέμε όχι και δημιουργούμε ρήγματα σε αυτή τη γραμμή μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Από την άλλη πλευρά η «αυτόνομη παρέμβαση» και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να υποθάλπουν αυτή τη γραμμή και να υπερασπιστούν αυτή την «ενότητα».

Η ενότητα σφυρηλατείται στους χώρους δουλειάς, κρίνεται καθημερινά στην οργάνωση της εργατικής τάξης, συγκρούεται με την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, συσπειρώνεται ταξικά. Για αυτή την ενότητα παλεύει το ΠΑΜΕ που διέπεται από τις αρχές της ταξικής πάλης που βγάζει στο προσκήνιο τον παραγωγό του πλούτου σαν τάξη ξεχωριστή που μπορεί να απελευθερώσει τη κοινωνία από τα δεσμά της ταξικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου