Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟ 39ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ και 40ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και για την ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Στις 6 και 7 Δεκέμβρη έγινε το 39ο και 40ο συνέδριο της ομοσπονδίας μας. Η ΔΑΣ-ΟΤΑ υποστήριξε την πάγια θέση της για εγγραφή στα σωματεία μας όλων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, με πλήρη δικαιώματα. Θέση που απορρέει, όχι από μικροπαραταξιακά συμφέροντα, αλλά  από την αρχή στην οποία πιστεύουμε, ότι η  συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων κατά τόπο δουλειάς ή κατά κλάδο πρέπει να είναι  ενιαία για να μπορούν καλύτερα να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους.


 Οι   παρατάξεις  (ΔΑΚΕ- ΑΣΚ- και  ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ), παρόλο  που στο προηγούμενο συνέδριο απέκλεισαν τους αντιπροσώπους των σωματείων, στα οποία είχαν ψηφίσει και οι συμβασιούχοι,  κατέθεσαν  ίδια ή παρόμοια πρόταση.  ( Ίσως να κατάλαβαν   ότι  ο αποκλεισμός των συμβασιούχων με την στέρηση βασικών συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων…. δεν συμφέρει πλέον ούτε τους μόνιμους.) 
Η  ηγετική ομάδα της  ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ,   πιστή στον ρόλο του βαστάζου της κυβερνητικής - αντιλαϊκής πολιτικής και  της τακτικής της διάσπασης των εργαζομένων πρότεινε τον αποκλεισμό των συμβασιούχων από το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στα συνδικαλιστικά όργανα της ομοσπονδίας. Θα αλλοιώνουν λένε τους συσχετισμούς δύναμης των παρατάξεων. Λες και τις εκλογές στα σωματεία τις κάνουμε για να καταγραφεί η δύναμη των παρατάξεων!!!    Και για να χρυσώσουν το χάπι της αντισυνδικαλιστικής τους θέσης πρότειναν το…. αυτονόητο. «Να γράφονται οι συμβασιούχοι στα  τοπικά σωματεία…  για να καλύπτονται…πολιτικά και συνδικαλιστικά…»  αλλά χωρίς δικαιώματα.   ( το κουτσουρεμένο αυτό δικαίωμα, στο σύλλογό μας δόθηκε εδώ και πολλά χρόνια  και  για να γίνει αυτό δεν χρειάστηκε  καμία αλλαγή στο καταστατικό της ομοσπονδίας.)  Έτσι παρόλο που η πλειοψηφία των αντιπροσώπων ήταν υπέρ των αλλαγών στο καταστατικό της ομοσπονδίας, λόγω της αυξημένης πλειοψηφίας που απαιτούνταν (3/4 παρόντων),  η ΠΑΣΚΕ κατάφερε να μπλοκάρει τις αλλαγές. Αν πάρουμε υπόψη και τη γενικότερη πρακτική της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚΕ το τελευταίο διάστημα  (αντικομουνισμός, διαστρέβλωση  θέσεων,  την ακροδεξιάς έμπνευσης αφίσα κατά του Πάγκαλου, τις τοποθετήσεις των στελεχών της στο συνέδριο (που στόχο  είχαν στόχο την ΔΑΣ- και όχι την κυβερνητική πολιτική) οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η ΠΑΣΚΕ έχει πλέον γλιστρήσει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.) Γενικότερα:
Αποδείχτηκε άλλη μια φορά ότι ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός μπορεί να κάνει   ατομικά ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις και να μαζεύει «κουκιά», αλλά σε ότι αφορά τα συλλογικά - ταξικά μας συμφέροντα βρίσκεται από την πλευρά της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, από την πλευρά του ΔΝΤ και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ανεξάρτητα από «επαναστατικές κορώνες» που στα λόγια εκφράζει. Στα κοινωνικά προβλήματα όμως συνάδελφοι,  δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις. Κι αν διώξουμε ένα σκουπίδι από τη ζωή μας  «φιλώντας κατουρημένες ποδιές» , πολύ σύντομα έρχεται στο κεφάλι μας  και λουζόμαστε, ολόκληρη τη χωματερή των προβλημάτων του συστήματος.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης εκτιμήθηκε ως γενικόλογο, και ότι δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, και καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις εκτός από την ΠΑΣΚΕ.

Υπάρχει λοιπόν ανάγκη να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Και σε ότι αφορά την εγγραφή ΟΛΩΝ των εργαζομένων στους συλλόγους ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, και σε ότι αφορά την δράση των συλλόγων.
Ιδιαίτερα σήμερα, που ως εργατική τάξη δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση στο εισόδημα, στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, στις κατακτήσεις, όπως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το οκτάωρο, η κυριακάτικη αργία,  ο 13ΟΣ και 14ΟΣ μισθός, στα ζητήματα πρόνοιας, παιδείας, υγείας κλπ., που δεν υπάρχει πτυχή της ζωής μας που δεν τσαλαπατιέται η παραπάνω ανάγκη γίνεται επιτακτική. 
Αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά ο κόσμος που  θα παραδώσουμε στα παιδιά μας θα είναι ένας κόσμος απόλυτης καπιταλιστικής βαρβαρότητας.   

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το ΠΑΜΕ και η ΔΑΣ-ΟΤΑ δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε.
Δρόμος κοινωνικού και πολιτικού αγώνα.
Σήμερα δεν αρκεί μόνο να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που  συμπυκνώνει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, αλλά συνολικά τη λογική που λέει ότι πρέπει να κερδίζει ο καπιταλιστής και το σύστημά του, για να ζουν και οι εργαζόμενοι καλύτερα, να υπάρχει η Ε.Ε. και οι άλλοι οργανισμοί του κεφαλαίου, δηλαδή η μήτρα της δυστυχίας που γεννάει και οδηγεί στα μνημόνια.  
Ο ευρωμονόδρομος και η αποδοχή της στρατηγικής της Ε.Ε. δεν αφορά τους εργαζόμενους, είναι η συμμαχία των μονοπωλίων.
Είναι άμεση η ανάγκη να εγκαταλείψουν οι εργαζόμενοι μαζικά τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τις ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ - ΠΟΕ-ΟΤΑ,  να ενισχυθεί παντού ο ταξικός συνδικαλιστικός  πόλος.  Να αγωνιστούμε για την  ενιαία συνδικαλιστική έκφραση όλων των εργαζομένων στον κλάδο αλλά και την ενοποίηση όλων των ομοσπονδιών στην αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ -ΟΤΑ ΠΟΠ-ΟΤΑ, ΟΜΕ-ΟΤΑ, Δ.Ε.Υ.Α, ΟΣΥΝΑΕ. ΠΟΣΥΠ) σε μια κλαδική ομοσπονδία. 

ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΩΡΑ 10.30 πμ

■Να πρωτοστατήσουμε για να εξασφαλιστεί ενιαία δράση με τους δημότες (τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα), να τους καλέσουμε σε κοινή διεκδίκηση.
■Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του Δήμου.
■Απόδοση των 10 δις από τους Κ.Α.Π. στους Δήμους.
■Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
■Κατώτερος μισθός 1.400€ και ανάλογη κλιμάκωση για όλες τις κατηγορίες και τα μισθολογικά κλιμάκια. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού και στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας.
■Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της ιδιωτικής - επιχειρηματικής δραστηριότητας σ’ αυτούς τους τομείς. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας.
■Κατάργηση του Καλλικράτη.
■Να μην κοπεί καμιά εξέταση από τα ταμεία.

Συναδέλφισσα - συνάδελφε
Μη περιμένεις να σε σώσει κάποιος άλλος. Αναλογίσου την προσωπική σου ευθύνη…
«κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς – χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς.»

ΔΑΣ- ΟΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου