Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τελευταία πράξη ανευθυνότητας και ανυπαρξίας Διοίκησης στη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΙ.

Τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΙ. Αιγινίου στις 20-12 και τελευταία πράξη του δράματος που έζησε ο Αιγινιώτικος λαός την τελευταία τετραετία (μέχρι την…. επόμενη) τα δείγματα ήταν πάλι σαφή:
•    Ανατέθηκε τήρηση λογιστικών για το …..2010 και Α’ εξάμηνο του 2011 σε εξωτερικό συνεργάτη που τα παρακολουθεί μονίμως χωρίς καν διερεύνηση αν μπορεί να γίνει αυτό από υπαλλήλους με όφελος 6.642 € ανά έτος για την επιχείρηση.


•    Εγκρίθηκε ο ισολογισμός του 2009 (δεν τον ψηφίσαμε, αφού δεν έγινε πάλι έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές).  Ο Δήμαρχος εξέφρασε την …ικανοποίησή του διότι είχε ζημιογόνο χρήση μόνο 106.000 € και υπάρχουν υποχρεώσεις μόνο 2 εκατομμύρια (από τα οποία τα 1,5 εκ. περίπου στο Δήμο).  Η διατύπωση του άξονα των προτάσεών μας (νοικοκύρεμα, εντοπισμός διαρροών, χρεώσεις δημοτικών παροχών για σταδιακό συμψηφισμό με Δήμο, προγραμματικές συμβάσεις για άρδευση, καθαριότητα κ.λπ. ΔΕΥΑ – Δήμου και επιτέλους πολιτική είσπραξης των 500.000 € χρεωστούμενων από πελάτες) έγινε και πάλι σε ώτα μη ακουόντων.
•    Εξετάστηκαν κάποιες αιτήσεις Δημοτών μετά την επιμονή μας για ανάγκη απάντησης έστω, στους αιτούντες αλλά με την απαξιωτική και απολύτως ανεύθυνη στάση της διοίκησης για …αναβολή εξέτασης (να τα δουν οι επόμενοι). 
Ποιοι είναι οι επόμενοι;  Αυτοί που δέκα μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους δεν φρόντισαν καν να ενδιαφερθούν, να ενημερωθούν στοιχειωδώς.
Καλή μας τύχη, καλές γιορτές.

Για την παράταξη
Αντώνης Νταγλιούδης
Χρήστος Πρασκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου