Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Τους  τελευταίους μήνες βιώνουμε μια πρωτοφανή επίθεση ενάντια στα λαϊκά κοινωνικά στρώματα. Δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών δεματιάζονται στο κρεβάτι του Προκρούστη. Μαζί με αυτά, η ιστορική μνήμη, κοινωνικές σχέσεις, επιθυμίες, οράματα και συλλογικοί αγώνες. Στην προσπάθειά της να είναι μέχρι κεραίας συνεπής απέναντι στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους και τους εκπροσώπους τους (ΔΝΤ, ΕΕ, ΣΕΒ), η κυβέρνηση σπρώχνει στην εξαθλίωση μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών. Πρόσχημα «η σωτηρία της πατρίδας», που την αποστερούν απ’ τα παιδιά της, ξεπουλώντας τα ένα-ένα στην αχορτασιά των μεγάλων επιχειρήσεων για ευτελές κόστος εργασίας, για εργαζόμενους-σκλάβους, πριν ξεπουλήσουν κι αυτή.


Νέο επεισόδιο της τραγωδίας, που εξελίσσεται, αποτελεί η «αλλαγή σελίδας» στις εργασιακές σχέσεις. Η καθιέρωση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων που υπερισχύουν των κλαδικών, αλλά και η κατάργηση των αποζημιώσεων σε περιπτώσεις απολύσεων με προϋπηρεσία μέχρις ενός έτους, αποτελούν τις βασικότερες ρυθμίσεις ενός επαίσχυντου νομοσχεδίου που οδηγεί μαθηματικά στη μείωση των αποδοχών έως και 25%, στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην κατάργηση των αμοιβών των υπερωριών, στην επέκταση ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Την ίδια στιγμή που το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται, οι έμμεσοι φόροι αυξάνονται (Φ.Π.Α. από 11% στο 13% για τα βασικά είδη πλατειάς κατανάλωσης, εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο κ.α.), ενώ χιλιάδες άνθρωποι προστίθενται στον ήδη εφιαλτικά διογκωμένο εφεδρικό στρατό των ανέργων.
Και προκειμένου να εμπεδώσουμε για τα καλά το μέλλον που μας προετοιμάζουν, εξαγγέλλουν μειώσεις των δαπανών για την παιδεία και την υγεία, έτοιμοι να τυλίξουν πιο σφιχτά ανθρώπινες ζωές και νόες στο γαϊτανάκι των «συγχωνεύσεων», της «εξυγίανσης» των δημοσίων αγαθών με θανατηφόρες ενέσεις ιδιωτικής επιχειρηματικότητας.
Μάλλον ήρθε η ώρα να σηκωθούν και οι «τελευταίοι» από τον καναπέ! Ειδικά οι «τελευταίοι»! Να βγούμε πρώτοι στο δρόμο, για να δώσουμε απάντηση σε όσους ξεδιάντροπα διακηρύσσουν πως οι εργαζόμενοι συμφωνούν με όσα συμβαίνουν και γι’ αυτό δεν αντιδρούν. Να πάρουμε το Λόγο και κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, στη βάση ενός ενιαίου αγώνα για την κάλυψη των πραγματικών μας αναγκών, υλικών και πνευματικών, στέλνοντας μήνυμα σε όσους τολμούν να παίζουν με τις αγωνίες και τις ελπίδες μας.
Συνάδελφοι, τα νομοσχέδια αυτά δεν πρέπει να περάσουν!
Πρέπει να πάνε μαζί με τους συντάκτες τους και όσους, ενώ παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι των εργαζομένων βάζουν πλάτη σ’ αυτά, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας! Μαζί με την συνεπιχειρούμενη εντατικοποίηση της μετάλλαξης των ανθρώπων σε βιοκοινωνική ενεργειακή μάζα!
Συνάδελφοι, αυτή την στιγμή δεν έχουμε πάγια κατοχυρωμένη δημόσια χρηματοδότηση και δεν χρηματοδοτούνται οι δομές μας σύμφωνα με τα ποσά, τα οποία η ίδια η Πολιτεία έχει αναγνωρίσει μέσω των προγραμματικών συμβάσεων ότι απαιτούνται. Αυτή την στιγμή είμαστε εργασιακά στον αέρα και τα Κέντρα μας σε θεσμική επισφάλεια. Εδώ και 15 χρόνια, που λειτουργούμε, δεν έχουμε κλαδική συλλογική σύμβασης εργασίας, με αποτέλεσμα η μισθοδοσία μας να είναι αντικείμενο αυθαίρετης και κατά το δοκούν διαβούλευσης της εκάστοτε Αστικής Εταιρείας και του ΟΚΑΝΑ.
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της ίδιας κεντρικής Πολιτικής, που οδηγεί στην πτώχευση του Λαού.
Της ίδιας Πολιτικής, που πρώτα-πρώτα δείχνει τα δόντια της στις «πολυτελείς» δομές της Ψυχικής Υγείας, της Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων και της Κοινωνικής Φροντίδας Ευπαθών Ομάδων.
Για αυτό, καλούμε τα μέλη του Σωματείου σε μαζική συμμετοχή στα κατά τόπους συλλαλητήρια! Γι’ αυτό, έτοιμοι από καιρό για κοινή, αγωνιστική δράση, καλούμε όλα τα «όμορα» Σωματεία Εργαζόμενων, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας της 15ης Δεκέμβρη 2010, σε κοινή, δυναμική περικύκλωση του Υπουργείου Υγείας, στις 10.00πμ.! Να στήσουμε ισχυρά, αδιαπέραστα τα αναχώματά μας!
Εμπρός για μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις της Τετάρτης 15/12/2010!

Το  Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου