Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15/12 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  10:30πμ

Την παρασκευή στης  10/12/2010  στο πλαίσιο της πανελληνίας ημέρας δράση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας  για το ζήτημα της υγείας πρόνοιας μέλη  την οργάνωσης της Πιερίας  μαζί με μέλη του ΚΚΕ πραγματοποίησαν στο χώρο του ΙΚΑ Κατερίνης  εξόρμηση  ενημέρωσης για της θέσεις της οργάνωσης



Ενώ ταυτόχρονα  καλούσαν τον κόσμο   να αγωνιστεί Για δωρεάν σύγχρονες και πλήρεις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Για κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών στον κλάδο Υγείας και με δωρεάν φάρμακα. Σε όλο τον πληθυσμό βιβλιάριο Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσήλια και θεραπείες. Για δημόσια κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα. Για πλήρη στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας με καλά αμειβόμενο προσωπικό, με συνθήκες δουλειάς που εξασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων Ενημέρωναν για την κατάσταση στην υγεία η οποία δεν προκλήθηκε ξαφνικά Τα χρέη και τα ελλείμματα, η έλλειψη προσωπικού, ο ανεπαρκής ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός προϋπήρχαν και σήμερα επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που προωθείται χρόνια τώρα από την ΕΕ και τα κόμματα του κεφαλαίου, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., που αντιμετωπίζουν την Υγεία σαν εμπόρευμα και χώρο επενδύσεων..

Την ίδια στιγμή που...
•    στους επιχειρηματίες δίνονται 5 δισ. ευρώ για υπερτιμολογημένες προμήθειες,
•    3 δισ. ευρώ να τα διαχειριστούν οι ίδιοι για προμήθειες και γενικότερα,
•    ο ιδιωτικός τομέας Υγείας (φαρμακευτικές εταιρείες, ιδιωτικά ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, μαιευτήρια, ψυχιατρεία) κάνει χρυσές μπίζνες και έχει τρελά κέρδη από τις τσέπες των εργαζομένων
...κεφάλαιο - μονοπώλια - κυβέρνηση - κόμματα του ευρωμονόδρομου ρίχνουν όλο το βάρος της Υγείας - Πρόνοιας αποκλειστικά στις πλάτες της εργατικής τάξης και της νεολαίας για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο.

Γι' αυτό:
•    Το 2010 χρηματοδότησε τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με 8 φορές μικρότερο ποσό από το αντίστοιχο του 2009.
•    Στο φετινό προϋπολογισμό, τα χρήματα για την Υγεία ήταν 2,1 δισ. λιγότερα από τις ήδη μειωμένες παροχές. Αυτά τη στιγμή που οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε υλικά στα δημόσια νοσοκομεία είναι θανατηφόρες.
•    Επιβάλλουν πληρωμή στα εξωτερικά ιατρεία σε όλους.
•    Μόνο το 15,2% των μαγνητικών τομογράφων και το 34,6% των αξονικών τομογράφων ανήκουν στα δημόσια νοσοκομεία. Για ακτινοθεραπείες, ο χρόνος αναμονής είναι από 1,5 έως 3 μήνες, ενώ για μαστογραφίες και Test Pap φτάνει και τους 3 μήνες στα δημόσια νοσοκομεία.
•    Εχουν στόχο την επέκταση τον απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων σε ολοήμερη λειτουργία, για να διπλασιάσουν τα έσοδα των νοσοκομείων από την τσέπη των ασθενών.
•    Με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας περνάνε όλες τις δραστηριότητες Υγείας στα χέρια των ιδιωτών.
•    Όποιος δεν έχει να πληρώσει δεν θα έχει πρόσβαση στα νοσοκομεία άσχετα αν τα έχει πληρώσει ήδη.
•    Θέλουν να μετατρέψουν τα νοσοκομεία και τα ιατρεία του ΙΚΑ σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες.

Όσο  υπάρχει επιχειρηματική δράση στην Υγεία τόσο θα οξύνονται τα προβλήματα. Στο κυνήγι του κέρδους και του ανταγωνισμού θα αναπτύσσονται ολοένα και περισσότερο τα φαινόμενα διαφθοράς, τα φακελάκια και οι μίζες που γδέρνουν τους εργαζόμενους.

Γυρίστε την πλάτη σε κυβέρνηση και κόμματα του ευρωμονόδρομου, σε όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα, γιατί δήθεν δεν υπάρχουν χρήματα. Σε όλους όσοι λένε πως μπορούν να υπάρχουν οι επιχειρήσεις στον τομέα της Υγείας.

Υπάρχει λύση! Συστράτευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ χρόνια λένε πως η υγεία πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να πλουτίζει μια χούφτα επιχειρηματιών σε αυτόν τον κλάδο, στις μέρες μας πέρα από το ότι στην Ελλάδα
•    υπάρχει ο πλούτος και τον παράγει ο εργαζόμενος λαός μας,
•    υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι νοσηλευτές, γιατροί, άνεργοι στον κλάδο της Υγείας,
•    υπάρχει η τεχνογνωσία για να καλυφθούν οι ανάγκες της εργατικής τάξης και της νεολαίας στο ζήτημα της υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου