Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Μισό αιώνα μετά, γιορτάζουμε και τιμούμε σήμερα την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους τους Έλληνες αγωνιστές που με το σθεναρό  ΌΧΙ και τις ηρωικές μάχες που έδωσαν, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, έθεσαν τέρμα στην ξένη κατοχή και σήμαναν ξανά την αρχή για τη δημιουργία μιας Ελλάδας ελεύθερης, περήφανης και ισχυρής, προσφέροντας σε όλους εμάς, τις επόμενες γενιές, τα αγαθά που σήμερα απολαμβάνουμε.
Το μήνυμα του ΌΧΙ είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.  Να μας θυμίζει ότι μόνο με ομοψυχία, εθνική ενότητα και αλληλεγγύη, μόνο με ακλόνητη πίστη στην ανάγκη και τη δυνατότητα αλλαγής όλων όσων μας πληγώνουν και μας καταπιέζουν καθημερινά, μπορούμε να παλέψουμε για να πετύχουμε την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων, την ασφάλεια και  την πρόοδο της πατρίδας μας.
Όλοι μας καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα της ένδοξης ιστορίας του έθνους μας και να τα μετουσιώσουμε στους δικούς μας αγώνες για την υπεράσπιση των ιδανικών μας και την οικοδόμηση μίας καλύτερης κοινωνίας για τις γενιές που ακολουθούν. Είναι δικό μας καθήκον και είναι δικό τους δικαίωμα να ζουν και να δημιουργούν ελεύθεροι  σε έναν ασφαλέστερο κόσμο, περήφανοι, με τη σειρά τους, για τους δικούς τους προγόνους.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου