Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: «ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΤΗΝ Α΄ΒΑΘΜΙΑ και Β΄ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στα πλαίσια του ανοιχτού διαλόγου με τους πολίτες, τους κοινωνικούς εταίρους, τους φορείς και της υπηρεσίες της Κατερίνης, ο Δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» Σάββας Χιονίδης, επισκέφθηκε τα Γραφεία Α΄Βάθμιας και Β΄Βαθμιας Εκπαίδευσης καθώς και την Εφορία Κατερίνης.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος, μίλησε με  τους διευθυντές εκπαίδευσης,  κ.κ. Κρίτογλου και Καζταρίδη αντίστοιχα, στην Εφορία με τον Διευθυντή κ. Καρακεκέ αλλά και τους εργαζόμενους κι  ενημερώθηκε διεξοδικά για θέματα που αφορούν τις  υπηρεσίες τους. Από την πλευρά τους, υπογράμμισαν την άριστη συνεργασία με το Δήμαρχο Κατερίνης και αναγνώρισαν τις πρωτοβουλίες  που αναλαμβάνει στην αντιμετώπιση των θεμάτων αρμοδιότητάς τους. 
Στα Γραφεία Εκπαίδευσης έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τα θέματα παιδείας που αφορούν τις  υποδομές,  τις νέες αίθουσες, τα νέα σχολεία, τις συντηρήσεις των σχολείων, τις νέες τεχνολογίες.
Ο κ. ΧΙΟΝΙΔΗΣ σε δήλωσή του τόνισε:
« Η επένδυση στην Παιδεία δεν ήταν απλά μία δέσμευσή μας, αλλά η βαθειά μας πεποίθηση ότι μόνο έτσι ο Δήμος μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά για να δημιουργήσει ένα σωστό περιβάλλον για τα παιδιά μας. Με τις νέες εγκρίσεις που πετύχαμε, προχωρούμε στη δημιουργία έξι νέων σχολείων, σχεδόν εξαλείφοντας τη διπλοβάρδια στην πόλη. Διαθέσαμε εκατομμύρια ευρώ για να συντηρήσουμε αποτελεσματικά δεκάδες σχολεία, ενώ λύσαμε και το χρόνιο  πρόβλημα του τμήματος ΤΕΙ, επιτρέποντας τη διεκδίκηση και δεύτερου τμήματος στην Κατερίνη. Επίσης εγκαθιστούμε μητροπολιτικό δίκτυο ίντερνετ. Με το σχέδιο «Καλλικράτης», σχεδιάζουμε και επεκτείνουμε  τις δράσεις μας, για τα θέματα της παιδείας και της νεολαίας μας συνολικά στο νέο διευρυμένο Δήμο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου